Presenter

Glömde att säga vad jag fick...
Av Johanna och Josefine har jag redan fått ett presentkort på bio för 150 kr, men de ville köpa en till sak. Jag fick Twilight två!!! Den som heter "När jag hör din röst". Jippi!!! Sen fick jag ett presentkort av Jenna på bio för 200 kr. Jippi!!! Av Jasse fick jag ett presentkort på Akademibokhandeln i Huddinge centrum för 100 kr. Jippi!!!

Jag älskar alla de där presenterna. De var jättebra presenter^^
Älskar er <33

Tjejmiddag

Nu har alla åkt hem från min tjejmiddag. Vi hade superkul! De som kom var Jasse, Jossan, Johanna och Jenna. Min lillasyster var också med. Jasse kom lite sent för att deras bil funkade inte först. Hon kom ca 18.30. Då åt vi tacos. Sen gick vi upp och spelade Guitar hero. Det var roligt. Efter ett tag så tröttnade vi så då spelade vi Singstar. Först sjöng vi på skivan med Disneylåtar. Vi körde att vi var i lag. Mitt lag bestod av mig, Jasse och Johanna. Mitt lag vann^^
Sen körde vi på skivan med schlagerlåtar på. Då körde vi också att vi var i lag, vi var i samma lag. Den här gången blev det oavgjort. 
Vi har ätit jättemycket godis och chips. Sen hade vi morötter också som man också kunde dippa i dippen.

Det kommer bilder från idag... det kommer när jag har lagt in dem på datorn!

kämpar även med bruten tå

Idag hade vi en innebandymatch mot Älvsjö. Vi förlorade med 3-0. Jag stod i början, men sen fick jag slag på tån så då fick Jossan hoppa in. Vi spelade ganska bra! Synd bara att vi inte fick in någon...

:)

Det här är en växt med frost på.

Bruten tå :(

Efter skolan tog vi bussen till Tumba. Där handlade vi godis. Precis då fick jag ett sms av mamma. Jag var ju på röntgen igår och det visade sig att den var bruten...
Sen åkte vi till Huddinge, mamma skulle på en arbetsintervju. Då passade jag och Sara på att shoppa i Huddinge centrum. Mammas arbetsintervju tog längre tid än hon trodde, vi var där jättelänge. I nästan två timmar. Vi handlade några böcker och lite kläder. Sen åkte vi jättesnabbt till konfirmationen. Jag hade då ingen bibel med mig eftersom vi trodde att vi skulle hinna hem innan. Efter konfirmationen åkte jag till killarnas träning, jag kämpade på även med bruten tå. Det gick rätt bra ändå. Jag försökte bara att inte rädda bollar med den foten. Efter träningen fick jag skjuts av Vigdis.

Fördjupningsdag

Idag var det fördjupningsdag i skolan. Då började vi 8.30. Det har förut hetat uppsamlingsdag, men man får inte kalla det så längre för att det är ett negativt ord... Det var tre pass. På det första passet läste jag "I taket lyser stjärnorna". På andra passet hade jag syslöjd, sen var det lunch. På passet efter lunch läste jag lite igen, men sen gjorde jag en sak på datorn om en dikt. Man skulle välja en dikt, sen välja bilder till dikten. Sen skulle man fixa till det i Imovie med musik.

Hur min dag har varit

Idag på vårat klassråd i skolan var jag sekreterare.
Efter skolan åkte jag och röntgade tån. Svaret skickas till min doktor i Tumba vårdcentral.. så det är bara att vänta och se. Sen handlade vi lite i Skärholmen centrum (det var där som jag röntgade mig). Jag ska kanske dit i helgen och då kommer jag ha med mig massor av presentkort. Innan vi åkte därifrån så köpte vi kulglass. Gud vad jag älskar kulglass! Vi hade en stor strut också och han som var där kunde göra jättestora kulor. Jag valde smakerna päron, Lion och marängsviss. De smakerna var jättegoda. Sen åkte vi till McDonalds för att mamma skulle jobba och då skulle pappa hämta oss där.
Här hemma har jag läst lite, jag har läst halva Twilight nu.
Sen har jag spelat Guitar hero med Sara och pappa.

Doktor och träning

Det gick rätt så bra hos läkaren. Min "sak" jag hade på tån var typ en vårta. Det var tydligen lätt att få infektioner när man får skavsår. Jag ska få en frysbehandling. Sen ska jag röntga min andra tå som jag har slagit i. Jag ska troligtvis åka och röntga imorgon. Det är drop in i Skärholmen någonstans tror jag. Min läkare tyckte nämligen att det var bäst så, hon sa "man har ju ingen röntgensyn så man ser om det är någon skelettskada. Hon var lite rolig^^
Hon liknade tjejen som heter Yasmin i "Se upp för dårarna". Hon iallafall lät som henne.

Sen åkte jag hem snabbt för att byta om. Jag tänkte testa att stå i mål, jag kan ju inte springa så jag var inte med på handbollen. Det gick rätt så bra tills Johan sköt en stenhård boll på precis det stället jag har ont. Killarna var sega idag. Nästan alla missade bollen och de som väl prickade bollen prickade knappt målet. Ingen vidare uppvärmning för mig och Jossan. På slutet spelade vi match. Jag släppte in ett skott.
När träningen var slut så åkte vi till Tullingehallen för att hämta Sara och Jenna. Jenna har fått tandställning, men hon vägrar visa den :P

Doktorn

Läskigt... snart ska jag till doktorn. De ska kolla på min tå som det är en  "hård hudblåsa" på. Sen ska de kolla på min andra tå som jag har har slagit i en dörr så att det gör ont.

090128

Det här är en fin bild från mitt landställe nere vid sjön.

Finns hoppet kvar?
Ge mig ett svar!
<3

Engelskaprov

Hade engelskaprov idag. Det gick rätt så bra tror jag.

090127

Idag gick jag på scouterna. Det gick faktiskt bra med foten. Jag kunde t.o.m gå en hinderbana. Efteråt åkte vi till mormor för att hämta en sak.
Idag bytte jag min bokhylla mot en som är högre och lite bredare. Det blev jättebra.  Sen har jag pluggat jättemycket på engelskan, jag hoppas verkligen att jag kan det här till imorgon...

En till sak... bra att Sverige vann i handbollsmatchen idag mot Slovakien^^

Jag vill ha en gitarr!!

Vi har musik på tisdagar. Det är jättekul att spela gitarr. Jag skulle vilja ha en. Vi har en hemma, men strängarna är trasiga på den. Just nu i musiken ska vi göra en "teater". En i gruppen kan spela gitarr och sen ska man sjunga, men teatern ska vara i två akter så först ska man göra lite repliker.
Gissa vilken låt vi ska göra till??

"Hit the road Jack"

Idag läste jag ut "Vinterviken". Den var sjukt konstig^^

Mvg

Jag fick mvg på mitt matteprov, eller typ. Vår lärare sätter inte ut betyg på proven.
Jag pluggade jättemycket på engelskan igår, jag kommer inte kunna något känns det som!

halv innebandyträning

Kom precis hem från innebandyträningen, synd att jag har ont i tån för annars hade jag kunnat träna med 93:orna, kanske 92:orna och damerna. Sen ska jag plugga lite engelska också... Jag var bara med på dem övningarna som man stod still på eller gick. På en övning stod jag i mål, eller jag stod rakt upp med en hjälm på huvudet och en klubba i handen. Det gjorde lite ont och var rätt så svårt^^
Efteråt körde jag den fysen som jag kunde. Jag gjorde t.ex bara armhävningar på knä o.s.v. Inte något där man stod på tå.



Ska bara lägga till så här nu efter att det var igår som jag bröt tån. Jag blev inputtad i en dörr...

Spanska

Gud vad skönt det kommer att vara om Cissi är sjuk imorgon och i övermorgon. Hon var sjuk idag, synd att vi inte fick veta det tidigare för då hade vi fått sovmorgon. Det är synd att vi inte har spanska som sista lektion någon dag.

Smått och gott :P

Jag ska bara ta och berätta lite smått och gott om gårddagen...

På morgonen när jag vaknat så lände jag att.. tja, varför inte ta en joggingtur på vår joggingmaskin? Så jag gjorde det. Jag sprang i 20 minuter, den sista minuten "kutade" jag.
Sen var det dags att åka iväg till Skosängshallen i Salem.. Vi skulle ha cafeteria, men det var redan många där så jag satt och kolla på matcherna. Det var lite tråkigt. Sen kom Frida dit. Efter ett tag kom Jossan och Johanna för att de skulle möta mig för att jag skulle gå hem till dem. Vi satt och kollade på matcherna ett tag för de var tvungna att värma sig.. man blev kall bara genom att sitta bredvid dem. Hemma hos dem körde vi Guitar hero och pysslade lite med pärlor. Jag gjorde ett riktigt hett armband. Vi åt något slags kött och potatiskroketter. Mums.
Sen var det dags att åka till målvaktsträningen. Jossan är lite sjuk (halsfluss några dagar tidigare), men Kajsa ville att hon skulle åka dit. Jag höll i uppvärmningen. Vi körde doppboll, tur att Johanna hjälpte mig med det^^
Jag blev lite arg på träningen en stund, men sen gick det bra. Förresten.. när jag skulle gå ut i omklädningsrummet så slog jag i en dörr så min tå (den bredvid lilltån) kanske är bruten. Vi kanske ska kolla det idag. Jag måste ändå kolla en annan tå, som har någon sorts hård blåsa??

Tinitus

Jag hörde precis på tv4 nyheterna att om man lyssnar på mp3 mer än 2 timmar/dag så är det väldigt stor risk att man får hörselproblem senare i livet... Tur att jag inte lyssnar så mycket på mp3 varje dag^^

Islandshästfakta

Islandshästen kommer ursprungligen från Island.
Mankhöjden är ca 120-150cm.
Det finns alla färger och den andvänds till ridning. Islandshäst har oftast 5 gångarter- galopp, skritt, trav, tölt och flygande pass. Islandshästen kan bära vuxna och göra ett tungt arbete.
De har en ganska lång och tjock päls som börjar växa ut under hösten och som under vintern kan bli upp till 10 cm lång. De har även en tjock och lång man och svans som aldrig klipps utan bara borstas och plockas.
Medelvikten för en islandshäst är ca 300-400 kg.
Medellivslängden är mellan 25 och 30 år.
Islandshästen är en mycket frisk, med ett gott temperament, tålig, säker på hovarna, vänlig och social häst som gärna lever i flock.
På Island lever de i stora flockar så att de kan lära sig från alla hästar runt omkring, kompisar, äldre och mödrar.
Exem och spatt är två plågor som islandshästar lätt får.
Islandshästen är den tredje mest populära hästen i Sverige.
Den är världens mest renrasiga häst.

Mockaruta

Mums, nu är mockarutan klar^^

Jasse

En rosa ros.

Jag saknar en speciell person, min låtsastvilling som heter Jasse<3
Det var längesen vi träffades...

Mockaruta.. mums^^

Har precis gjort iordning smeten och lagt in kakan i ugnen. Det är mockaruta jag bakar. Det kommer att bli jättegott. Vi ska ha den till imorgon för att vi ska stå i cafeterian med handbollen.

Svara?!

Jag hittade dessa frågor i en tjejs blogg, svara? ;D Det går fort, jag lovar ^^

1. Hur gammal är du?
2. Vart bor du?
3. Ser helst på?
4. Nämn dina tre bästa egenskaper!
5. Vart skulle du helst resa?
6. Vad äter du helst?
7. Ett stort intresse?
8. Nämn en dålig egenskap hos dig själv.
9. Är du svartsjuk?
10. Favorit dryck?

Körslaget

Jag kollar just nu på körslaget, men nu är det reklam så jag bestämde mig för att skriva lite. Jag hejar på Erik. Förut hejade jag på Erik och Nanne, men eftersom Nanne har åkt ut så är det bara Erik som gäller.

Baldur och jag <3

Här är jag och Baldur.

Det här är jag och nin medryttarhäst Baldur.

Match och match...och träning

Idag passade jag på att sova länge.. Det var jätteskönt! Sen skulle jag iväg och spela en match. Det var en hemmamatch mot Huddinge. Jag spelade center.  Vi förlorade (som vanligt) med 5-0. Jag var faktiskt nära på att göra mål flera gånger.
Direkt efter den matchen skulle jag stå i mål med killarna (94). Det var såklart också en hemmamatch. De  mötte Nynäshamn. Jag gjorde många snygga räddningar, tyckte iallfall alla. Många i killarnas lag sa att jag var grym. Vi förlorade med 1-3. Jag var väldigt nervös i början. Sen har jag varit där i Tullingehallen och kollat på herrmatchen.  Pappa hade FBI-shopen. Jag var där med två kompisar som heter Josefine och Johanna. Vi hann bara se två halvlekar för efter det skulle vi träna småtjejerna (födda 2001). Vi är nämligen tränare för dem på lördagar. Det är superkul att träna dem och de är jätteduktiga!
Just nu tar jag det bara lite lugnt och slappar^^

Konfirmation och träning

Idag hade jag konfirmation, första gången på terminen. Det gick bra. Sen åkte jag direkt till killarnas träning (p94). Det var kul, men jag var nervös i början eftersom jag bara har tränat med dem en gång tidigare (förra fredagen). Det gick bra och många berömde mig. När vi spelade tvåmål så var det en kille, som heter Henke tror jag, som sa " fan, ingen boll går in". Han var såklart i andra laget, jag tog många bollar när han kom fri. Sen sa han "byt målis". Som tur var så tror jag inte att Jossan hörde det. Hoppas inte för då blev hon nog sårad. Jag släppte bara in sådana bollar som de passade över till andra sidan. Fast det vra en boll jag släppte in som kom på mig och in. Det blev jag arg för, men då var vi en person mindre, alltså blev det powerplay ni som vet vad det är. Det är att man spelar 4 mot 5. 
Idag fick jag åka i Roberts bil för första gången.. Men Robert var inte med, men hans mamma, Vigdis, är tränare och de bor i Sibble så de åker förbi där jag bor så hon kunde skjutsa hem mig.
Just nu kollar jag på let´s dance. Jag hejar på Morgan, Magnus, Niclas och Laila.

Ett rep

Det här är ett rep som låg på bryggan på mitt landställe i vinter.

Jag kände för att lägga ut en bild och då fick det bli den här bilden. Det är en bild på ett rep som har legat på bryggan på mitt landställe i vinter.

Mvg!!

Dagen har som vanligt varit väldigt tråkigt, men en ljuspunkt på dagen var att vi fick tillbaka våra kemiprov om alkoholer. Jag fick MVG. Jag fick 34 av 35. När hon gav mig provet sa hon att jag hade högst provresultat. Fast min kompis Emma fick också 34 av 35. Men jag tror att det bara var vi som fick det i klassen.

Svarten

Här är min gammelfarmors kattunge.

Det här är en kattunge som min gammelfarmor har. Jag har för mig att hon kallar den för Svarten.

Träning

Jag kom nyss hem från min innebandyträning. På den första träningen hann vi bara träna ca 20 minuter för sen blev det strömavbrott... Då kunde vi inte träna mer (det var träning med mitt lag, 94). Sen skulle jag stå i mål lite i en träningsmatch mellan damerna och 93:orna. De var lite blandade lag med någon damtjej i ena och någon 93:a i det andra. Jag släppte in två mål. Båda var backmissar. Båda målen var gjorda så att de gjorde en crosspass rakt över och sådana bollar är väldigt svåra att ta. Jag har tränat mycket på sistone så jag har träningsvärk i mina ljumskar. Just nu är jag rätt så trött. Det är tur att vi fick sovmorgon eftersom min idrottslärare ligger hemma och har feber.

Dicken

Det här är min hund Dicken. Han är en blandras mellan collie, flat och bordercollie.

Marsvins fakta

Marsvinen till hör en familj bland gnagarna (Cavidae), som omfattar omkring 15 arter. Arterna håller sig inom måtten 20 till 40 centimeter och de saknar alla svans. Kroppen är kort och kraftig och försedd med ett stort huvud.

Ögonen är stora meda öronen är små. På framtassarna har de fyra tår och på baktassarna bara tre. Benen är korta.

I det vilda har de brun/gråbrun päls som är ganska sträv och med hår som lossnar lätt.

De olika arterna finns i ett flertal biotoper längs Andernas sluttningar. Man finner dem från havsytan upp till över 4 000 meters höjd.

De är alla växtätare.

Alla marsvinsarterna är flockdjur med en välutvecklad social struktur. Sina bon har de i hålor i marken.

I familjen Cavidae finner vi de egentliga marsvinen (Cavia och Galeta), samt ökenmarsvin (Microcavia), klippmarsvin (Kerodonrupestris) och mara/dvärmara (Dolichotis).

De marsvin vi känner som sällskapsdjur tillhör arten Cavia porcellus och har av indianer i Sydamerika hållits i åtminstone 3 000 år som köttdjur, och så är det ännu i dag.

Man vet inte riktigt vilken art (möjligen vilka) som är föregångaren till de tama marsvin vi har i dag.

Till Europa kom marsvinen med sjömän på 1500-talet. Sannolikt hade man med dem på skeppen som levande köttförråd. Väl hemma i Europa blev det sällskapsdjur till barnen. Det sägs också att namnet marsvin härstammar från den tiden (mare - hav, svin - gris = svinen som kom över havet).

På senare år har ett flerta former av marsvin avlats fram. Det finns bland andra raser med lång päls och med många olika färger.

Många människor i vårt land sysslar med marsvinsavel och varje år arrangeras stora utställningar av dessa djur. Svenska marsvinsföreningen (se länk nedan) är föreningen för de som sysslar med avel och utställningar.

Marsvinen föder efter en dräktighetsperiod av cirka 68 dagar 2-5 ungar, vilka i princip omedelbart är färdiga för livet. De diar i ungefär tre veckor, men ger sig ofta på fast föda samma dag som de fötts.


Skön dag^^

Idag  var Christian (min idrottslärare) sjuk så vi hade svenska istället då eftersom vi läser en bok som heter "Vinterviken". Den boken är lite konstig.. Vi skulle annars ha haft svenska sista lektionen så därför fick vi sluta 13.10 istället. Efter skolan gick vi hem, men mamma kunde ha  hämtat oss eftersom hon var ledig. Det hade hon inte sagt till mig och hon skulle ha hämtat oss, men eftersom vi slutade tidigare så visste hon inte det. Synd för oss. När jag och Sara (min syster) hade slutat så åkte vi iväg och handlade. Vi åkte till Kunges kurva. Sen åkte vi till Coop. Där handlade vi supermycket. Det var nämligen rea på nästan allting som vi handlade, suveränt!

Jag har börjat läsa på "Om jag kunde drömma". Den äger hittills. Jag har sett Twilight på film, men ska nu läsa alla böcker.

Alla i min klass vet typ om att jag ska stå i mål på killarnas match (94) på lördag.

Jag lägger tyvärr inte in bilderna från min födelsedag idag. Ni ser när de är inlagda...

Thomas, Karin och Elin

Efter ett tag kom Karin, Thomas (min morbror) och Elin också.  Av de fick jag ett presentkort på Stadium, 500 kr tror jag att det var... Sen fick jag ett träningsset med en pilatusboll, en pump, en liten tung boll och lite gummiband. Men pilatusbollen var storlek 55 och det visade sig vara för litet så de ska byta den mot en 65, men det finns inte ett paket med den storleken så jag kommer bara att ha pilatusbollen. Mormor och morfar var självklart kvar. Vi fikade och åt prinsesstårta. Det var supergott!
Det kommer bilder från idag som jag lägger upp i morgon så ni får se hur fina rosorna var och hur gott allt fiket var.

Mormor och morfar

Nu har mormor och morfar kommit. Jag har fått många presenter. Jag har fått böcker (Huset vid vägens slut, Prinsessan och mördaren och en bok med julklappsrim), 250 kr i tiokronor (jag samlar på tior). Sen fick jag marsipangrisar, miniräknare och rosa rosor.

Skolmöte...

Vi hade ett skolmöte med föräldrar och elever. Det var tråkigt. Vi skulle prata om olika saker om hur man kan få det bättre i skolan. Jag fick prata med Olivers mamma. Hon var snäll. Mötet håll på i en och en halvtimme.

Födelsedag

Idag fyller jag 15 år. Jag har en låtsastvilling som också fyller år idag (såklart). Hon heter Jasmine, kallas Jasse. Idag har jag hittills fått:
  • Moppe (eller jag ska få körlektioner och moppe lite senare så att det inte är så halt ute)
  • Merci choklad
  • Garn
  • Boken "Om jag kunde drömma"
  • Singstar "Disney"
  • Ljuslykta
  • Trosor
  • Linne och en tröja med ett linne i
  • Marsipangrisar

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0