Hemstudiedag

Jag kan sammanfatta den här veckan:
I måndags var träningarna annorlunda. Jag tränade med dj och dam för 93:orna hade match.
På onsdagen hade vi nationella proven i engelska. Skrivdelen. Det gick väl ganska bra tror jag. Vi hade ingen bild efter lunch så man kan säga att det var en engelskadag för först nationella i engelska och sen en engelskalektion. I tisdags var jag på scouterna. Det var bara jag där. Vi skulle egentligen bestämma några gånger som vi ska ses, men nu blev det inte så eftersom det bara var jag där. Vi pratade istället lite om lägret och sen spelade vi kort (ledarna och jag^^).
I onsdags var jag även hos Baldur efter skolan. Ida följde med. Efteråt köpte vi varsin glass och varsin bulle på Eldtomta café :D
Igår hade vi hemstudiedag. Jätteskönt! Mamma var också ledig så hon och jag åkte till skärholmen och åt lunch och kollade lite i affärer. Jag köpte några böcker på bokrean också. På kvällen var det träning som vanligt. I onsdags var det nästan träning som vanligt. Jag tränade med f94/95,dj/93 och dam.
Idag hade vi sovmorgon (ingen idrott på morgonen) och sen hade vi matteprov B-delen. Sen hade vi ingen spanska för Cissi skulle åka hem för hon mådde inte bra och efter lunch hade jag bara en kort lektion för sen var det svenska och jag har nationella proven i svenska på måndag och jag och Sandra har gjort klart bilen på tekniken. Egentligen kan man säga att den här dagen har varit ganska meningslös...


Kommentarer

Hej allihopa :)
Ni får JÄTTEGÄRNA kommentera mina inlägg. Då vet jag vad ni tycker :P


Bröstchock!! :D



Tog den från Elins blogg!


Laserdome

Igår var jag på en minicup med f01. Vi förlorade alla matcher, men bara med något mål.
Efter hade vi träning som vanligt. På kvällen hade jag en killmatch mot Tumba. Vi förlorade, men så var ju inte domarna världens bästa...

**********

Idag dömde jag en match med Elin. Det var en träningsmatch som f99/00. Tullinge vann. Nu på kvällen var jag på laserdome med mitt handbollslag. Det gick bra. Jag kom ranking 3/14 på första spelet och ranking 7/21 på andra, men på andra spelet kom det 7 till som var jättebra och som brukade spela. I första spelet spelade vi inte med baser, men i andra gjorde vi det. Det var roligare utan baser. Efter laserdome gick vi och åt på McDonalds. Sen när vi skulle åka hem så var det många vid tåget som ropade: SM GULD!! hela tiden. Haha, det var roligt. Felicia ropade också. Sen vid spärrarna så var det en kille som hade försökt hoppa över, men han hade ramlat och det låg blod över hela golvet!
Idag har jag även bakat pepparkakor^^


Johnny Depp



I LOVE JOHNNY DEPP!!
I filmer spelar han alltid konstiga roller xD
Hiss eller Diss?
Vad tycker ni?


Alice i underlandet


Idag kollade jag, Sara och Ida (som jag tidigare skrev) på Alice i underlandet. Jag tycker att den var jättebra! En rolig sak som helt var slumpen var att Emma, Sara, Frida och Linnea också skulle se den och vi kollade på den samma tid och samma salong. En ännu större slump var att vi satt på samma rad och precis bredvid varandra xD Jag satt bredvid Linnea och sen satt jag bredvid Ida.
Vi fick bara äta hälften av allt popcorn för Sara tappade den (eller den gled ner), men det är okej :P
Innan filmen hade jag träning.


Spanskaprov

Idag i skolan var det spanskaprov. Det gick ganska bra. Det som bekymrar mig är läsförståelsen. Den var svår och på ena så skulle man översätta texten också och det gick väl sådär. Vissa ord kunde jag inte och då blev det svårt. På matten fick vi tillbaka matteprovet. Det var bara A-delen och jag fick 16/20. Det var typ det sämsta provet jag har gjort! Fast vissa var slarvfel och det visste jag redan innan att jag hade...

--------

Ikväll ska jag först träna till klockan sex (inte hela träningen) och sen ska jag på bio med Ida och kanske Sara (min syster). Vi ska se Alice i underlandet med 3D. Mina klasskompisar ska också se den samma tid, undrar om vi hamnar i samma salong? Det är i alla fall samma tid.


Design

Jag och Sara har gjort en ny design till mig :D
Tycker ni den blev bra?

Sen ska jag bara lägga till en sak...
Just nu är det verkligen på väg att bli vår. Hela huset mullrar och det känns som en jordbävning. All snö som har legat på taket ramlar ner. Dicken är livrädd! Tur att man inte är ute nu på kvällen och är under all snö när den dimper ner xD

Godnatt allihopa♥


:P

Idag har det inte hänt något speciellt. I skolan var allt som vanligt. Imorgon är det prov i spanska så på spanskalektionen idag pluggade vi till imorgon.
Jag hoppade över handbollsträningen idag för jag var tvungen att plugga till spanskaprovet.
Pappa har åkt ner i diket också. När han skulle kolla på ett hus så var det plogat nära kanten och han gled ner.

---------

Just nu kollar jag på Svergies värsta bilförare. Det är bra tycker jag. Vad tycker ni?:P


Telenor testet


På Telenor testet som går på teve mycket nu (reklam) så fick jag...
42%!!


Vad fick ni som har gjort det?


Utvecklingssamtal

Idag var det en skön dag i skolan. Onsdagar är alltid sköna, bara musik, bild, slöjd och engelska. Jag missade musiken idag för jag hade elevråd. Det gick segt och vår ordförande (jättebra på alla möten) blev sparkad. Han gjorde saker i skolan som man inte får göra så då var han en dålig förebild.
Efter skolan, eller lite innan vi slutade skolan, hade jag utvecklingssamtal. Min ansvarslärare heter Mats och han har en lärarkandidat, typ, just nu. Han heter Jan och han var med. Vi pratade inte om något speciellt, men lite om omdömena och så. Jag har ganska bra. Jag är sämst i so, där har jag bara vg i geografi och historia. Men jag ska jobba mycket och hårt på den fria tiden sen och få mvg där också xD En sak var tur. Jag hade mitt sudd i handen och det var nästan nytt. Det rev jag sönder i småbitar under tiden. Annars hade jag nog rivit på mina naglar eller något sådant! Jag hade det med mig för jag kom direkt från lektionen. I konferensrummet var det sedan fullt av suddbitar^^
Efter mötet åkte jag och mamma ut till Baldur. Idag var det vårväder och jag kunde galloppera och tölta när jag red ut med honom. Dicken är alltid hopplös. Mamma går alltid med honom och han är så seg. Han orkar inte och vi tror dessutom att han har ont i tassarna. När vi åkte hem så körde jag :D Lite läskigt på de smala vägarna, men det gick galant.
Vi hann vara hemma en liten stund innan jag skulle iväg på träning. Idag var det f94/95 och f93/djA som jag hade träning med. På f94/95 träningen spelade vi match hela tiden. Det var jätteroligt. Vi testade olika sätt att spela på som t.ex defensivt och offensivt. Jag körde hem från träningen och vid ett trafikljus stannade bilen (det blev grönt för fort, hann knappt stanna :P), men bilen gick igång igen. Det var troligtvis för att jag fortfarande gasade och för att det rullade lite nerför. Sen höll jag också på att krocka. Det var en som körde ut framför mig så det var inte mitt fel. Sen när jag skulle tuta så gissa vad!!! Tutan fungerade inte :P

Handbollsträning

Idag har jag haft handbollsträning. Vi hade ett test och jag tror att jag hade blivit bättre sen sist. Efter hade vi fys.

--------

Sara har skaffat en ny blogg. Kolla gärna in den HÄR!




Nationella proven i engelska

Idag hade vi nationella proven i engelska. Vi hade läsförståelse och höörförståelse. Det gick ganska dåligt för mig, så känns det i alla fall... Sen efter lunch hade våran halva av klasslistan hem- och konsumentkunskap.

Karin 40 år

Grattis Karin 40 år!!♥♥

Idag fyller Karin år. Hon är min morbrors fru. Hon fyller 40 år. Vi åkte till de för att fira henne, men mamma följde inte med för hon var tvungen att vara på ett möte. Jag, Sara och pappa åkte med mormor och morfar. Karins syskon m.m. hade redan varit där, men när vi kom så kom Patrik och hans tjej och Kim. Det är Karins barn. Vi fikade och sen så hjälpte jag och Sara Elin med hennes bloggdesign. Den blev bra. Kolla gärna in hennes blogg här: Elins blogg!
Sen åkte vi hem för jag skulle på killträning.


Alltid dålig uppdatering när man är hemma -.-

Förra söndagen åt jag en härlig frukost och sen var det dags att åka hem. Sen spelade jag en match med damer utveckling mot Huddinge och vi vann med 5-2. På kvällen hade jag träning och den var jättejobbig! Vi hade jättemycket fys.

**********

På måndagen fick vi i skolan tillbaka fysikprovet och kemiprovet. På fysikprovet fick jag kommentaren mycket bra + en stjärna och på kemiprovet fick jag 20/13 (mvg,vg och g poäng). Man kunde få 22/15. Jag är nöjd, jag fick mvg och jag hade inte pluggat innan bara läst igenom innan lektionen för jag var sjuk innan och hade då inte tagit med böckerna i början av veckan... På kvällen var det träningar som vanligt.

********

På tisdagen hade jag träning (handboll) och efter det när jag kom hem så kollade jag på handboll på tv. Då spelade Hammarby och min kusin Nils Petterson spelar där :) Han gjorde fyra mål på matchen :D

********

I skolan på onsdagen fick vi inte dubbelslöjd :(
På onsdagen var jag hos Baldur. Han skulle skos, men jag red honom innan. Vi red ut och det gick bra tills det längre fram på vägen. Sen vände vi och då kom några hundar som han blev rädd för. Men jag sa till på skarpen xD
På kvällen var det träningar som vanligt.

*********

På torsdagen hade jag handbollsträning och sen åkte jag till Tullingehallen för p94 skulle sitta sargvakt. Det var herrarna som skulle spela. Det var en viktig match och de mötte Handen. Tullinge förlorade, men om de hade vunnit så hade de kunnat kvala till allsvenskan. Nu är de kvar i division 1. De förlorade med 4-7.

********

På fredagen hade vi sovmorgon för nu på svenska lektionerna håller vi på med nationella prov och på morgonen nu så hade vi ingen idrott. Sen slutade vi tidigt.
På kvällen var det träning.

********

På morgonen på lördagen dömde jag och Jossan. Det gick bra, men det var nervöst för Hampus kollade lite (Hampus=domare=ansvar för FBI:s domare).
På lördagen hade jag en match med f93. Det blev oavgjort och bakåtmålet var ren otur. Vi hade många bra chanser, men satte den inte. Vi mötte Vallentuna. Sen satt jag reserv på p93 matchen. Vi förlorade mot Ingarö. 
På kvällen var det träning med f01.
På kvällen var det melodifestivalen och Anna Bergendahl vann. Jag hejade mest på Salem al fakir och Darin, men det var ingen som var riktigt dålig. Alla var okej för en gångs skull!

********

 På söndagen var det match med p94. Vi spelade mot Vårby och Anton från tg16 (talanggrupp) var med. Fast han är 94. Vi vann med 6-3.
På kvällen var det målvaktsträning och vanlig träning.

********

Idag hade vi sovmorgon. Sen hade vi även halvstudiedag så vi slutade vid lunch.
Mamma hämtade mig och vi köpte pizza på Robbans. Mamma köpte en sallad. Sen har vi haft vårstädning, kan man säga, här hemma. Vi har städat mitt rum och jag har bytt säng till Saras gamla. Jag kan säga att jag hade MÅNGA dammråttor i mitt rum^^
I skolan hade vi även ett matteprov. Det gick väl ganska bra, men några slarvfel följer alltid med matteprov xD


Melodifestivalen

Jag är lycklig :D
I andra chansen på melodifestivalen gick de två bidrag som jag ville vidare. Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson.



Vad tycker ni?


6:a

Först kollade vi på Täby. De vann mot Lockerud. Sen var nästa match ganska sent så mamma och jag gick en långpromenad med Dicken. Vi gick uppför hela berget och typ runt det för att sen komma till hopptornen. Där kunde man gå rakt ner, man hade också kunnat gå rakt upp^^ Sen kollade vi på Skogshall och Färjestaden. Då vann Skogshall (kom trea). Färjestaden ledde länge med 3-0, men sen efter typ 12 minuter in på andra perioden så gjorde de många mål. Slutresultatet blev 6-4 till Skogshall. Sen kollade vi på finalen mellan Bele barkarby och Sirius. Bele barkarby förlorade i sudden death. Egentligen så hade de inte förlorat, men målvakten släppte in en mellan benen som hon inte var beredd på och sen var det en som gjorde ett självmål när det inte ens var några från motståndarlaget i närheten framför mål. Sen kollade vi på Saras lag (Tullinge) när de spelade om femte och sjätte plats. De spelade mot Per ols och förlorade. Sara fick även ett slag på sig och hon har jätteont i foten (där hon fick slaget). Hoppas det inte är någon spricka... Sen kollade vi på Täby mot Huddinge i finalen. Täby vann med 2-1! :D Sen kollade vi på slutet av Salem-Vendelsö matchen. Det var sudden death. Salem förlorade. Sen sitter jag här nu xD

--------

En rolig sak som Anette (Camillas mamma) sa, som jag sen också kom att tänka på, var att i flickor och pojkar 15 var det bara Stockholmslag i finalen :P


SM

Idag gick vi upp tidigt. Jag och mamma duschade. Sen gick vi med Dicken till bilen och sen så åt vi frukost. Vi var tvungna att skynda oss för vi skulle kolla på Saras match. Det var några andra föräldrar till några i Saras lag som bodde på det här hotellet. Vi missade typ fyra minuter i början av Saras match. De spelade mot Lugi och vann med 6-2. Ett bakåt mål var självmål och det andra målet hade Sara kunnat tagit, men det är fönster där och bollen försvann i solen från förnstret... Efter den matchen kollade vi på matchen med Bele Barkarby mot Färjestaden. Vi hejade på Bele och de vann. De vann i sudden death. I slutet av "riktiga" matchtiden blev Färjestadens tränare utvisad och därför började Färjestaden förlängningen med en mindre. Precis när den femte spelaren fick gå in så gjorde Bele mål :D Så nu är de i final! :P I SM xD
Saras lag ska möta Per ols klockan 20.00 ikväll. Hoppas de vinner. Den matchen är om femte eller sjätte placeringen. Snart ska vi åka tillbaka till hallen där de spelar och då ska vi kolla på Camilla när hon spelar. Vi känner henne, min mamma har känt hennes mamma sen de gick i skolan. Camilla spelar i Täby IS och de ska möta Lockerud ungdom. Hoppas de vinner för att isåfall kommer de till final!
Här på hotellet har pappa duschat och mamma och jag har shopppat i gallerian här. Jag ska gå ner sen och handla två böcker, en på bokrean. Jag har nämligen presentkort där på Akademibokhandeln. Hundra kronor. Därför ska jag köpa två böcker för att ta slut på presentkortet. Men jag kunde inte bestämma mig och mamma orkade inte vänta så jag ska handla sen, idag eller imorgon.

----------

Nu ska vi åka till hallen för att kolla på Täby. De spelar 13.50.


SM i Falun

Idag var jag tvungen att gå upp tidigt för jag skulle åka med iväg till Falun. Sara ska spela SM i innebandy med sitt lag. Jenna åkte med oss också, men hon ska inte spela. Det är bara division ett laget som ska spela men hon och Therese åker med ändå. Saras första match som hon spelade förlorade dem :( Så nu kan de bara bli högst placering fem. De mötte Skogshall. Deras domare som de hade var inte heller speciellt bra och det tycker jag de ska vara i SM slutspel. Jag tycker nästan det inte finns några bra domare nu för tiden... Mamma och jag har varit runt här lite och handlat. Jag har hittat två böcker på bokrean. En som heter Mörkrädd tror jag (den kostade 29 kronor) och sen en bok som det är bilder med djur i. Den heter Meningen med livet. Jag valde mellan några stycken. Vi var även tvungna att köpa två luftmadrasser för Jennas hade pnuktering och Thereses madrass hade ingen kork! xD Vi hittade tillslut luftmadrasser i Rusta som ligger en bit bort härifrån. Mamma och jag har sen åkt till vårat hotell där vi bor. Vi bor på Firsy hotel. Här på hotellet har vi kollat på tv och sen så har jag färgat håret, men mitt hår verkar vara imunt mot färgningsmedel för det blev knappt blondare. Men jag får se hur det ser ut imorgon, det kanske blir ljusare när det torkar. Det har det hittills blivit iallafall. Nästa gång ska jag färga hos en frisör :P Dicken är också med oss här på hotellrummet. En sak som är bra med hur vi bor är att vi bor mitt i centrum. Precis utanför utgången finns så många affärer som är många i dalarna och så finns det många matställen :D

---------

Nu ska jag gå och sova för imorgon ska jag upp tidigt. Eftersom Saras lag förlorade mot Skogshall med 0-2 så ska de spela klockan 8 imorgon bitti. Frukosten här på hotellet är öppen mellan 7.30-10.00 så vi måste antingen äta snabbt innan (som vi ska göra) eller så måste vi äta efter. Hallen som de spelar i ligger cirka en halvtimme härifrån så vi kommer komma lite efter matchstart.
Godnatt♥


Latat mig xD

De här dagarna har jag latat mig på landet med mormor. Vi har ätit massor av godis och kakor^^
Jag har också pluggat lite -.- och sen har jag åkt pulka. Thomas, Karin och Elin var också här ute :D Då åkte jag pulka med Elin.

**********

Idag har jag klippt mig. Men först var mormor och jag i Ösmo och handlade. Sen hämtade mamma och Sara mig ute på landet. Det blev bra. Idag skulle jag egentligen också ha färgat håret, men jag hann inte så det blir i Falun :P
För imorgon bitti åker vi till Falun. Sara ska vara med i SM med sitt innebandylag. Vi ska kolla. Hoppas de vinner!
Lycka till :)


Sportlov!!!

Förra helgen på lördagen var jag, mamma och Ida i Skärholmen. Vi hittade flera saker som vi handlade. Olivia var hos oss i helgen också. På eftermiddagen på lördagen så var vi i Huddinge. Vi kollade på en elitinnebandymatch. Det var Huddinge mot ett Umeå lag. Umeå vann. Vi var där för att f01 skulle spela på pausen. Det gick bra. Det blev 0-0 i båda matcherna. Fast jag var inte med på slutet för jag skulle spela en egen match. Vi spelade mot Älvsjö och vann. Jag var nära på att göra mål... Vinsten gjorde även att vi vann serie 3!! :D

*********
På söndagen hade jag en handbollsmatch. Vi förlorade. Jäg tog två straffar av tre xD

**********

Förra veckan hade jag två prov och en inlämning. Det var so-inlämning och kemiprov och fysikprov. På onsdagen satt både jag och Sara reservmålis på en match. Vi vann. Sen har jag pluggat mycket so med Frida. Det var till inlämningen. Både i söndags, måndags och onsdags. Jag har tränat nästan som vanligt den här veckan. I fredags tränade jag både med p94 och p93.  

********

I helgen har Ida varit här och sovit över. I lördags hade jag f01 träning och sen så hade jag en match. Sara satt reservmålis. VI förlorade.
På söndagen var Ida, jag och mamma i Sydpoolen. Vi badade ett tag, men sen var alla tvungna att gå upp från äventyrsbadet för det var någon unge som hade BAJSAT i vattnet. Äckligt!! Det skulle ta flera timmar att rena. Då satt Ida och jag i bubbelpoolen och tog det lugnt. Mamma badade inte för hon hade ont i ryggen.
På kvällen åkte vi ut till landet för att kolla att inget har gått sönder. Mamma, Sara och pappa åkte hem, men jag stannade kvar. Jag ska vara här tills på torsdag eller till på onsdag. Det är bara mormor och jag här :D


RSS 2.0