Mamma-dotter dag

Idag har Sara och pappa varit borta. De handlade en bil i Skåne. Mormor och Morfar åkte ändå dit så de följde med.
Då har mamma och jag varit hemma ensamma. Vi har shoppat lite och så har vi varit på bio. Vi såg "Män som hatar kvinnor". Den var jättebra. Den hade allt. Den var rolig, spännande m.m. Sen har vi kollat på tv hemma.
Sara Vidzém har kommit förbi och lämnat Lemon. Sara och hennes familj skulle till Öland och därför ska vi passa Lemon som är en undulat. Fast jag kommer inte vara hemma nästa vecka för jag ska på scoutläger så mamma, Sara och pappa får passa Lemon.
Jag har packat också till scoutlägret. Jag åker imogon bitti så jag skriver på bloggen när jag kommer hem.

Dagen

Idag skulle jag och Sara åka till Storvretsbadet och simma. Vi kollade först på Botkyrkas hemsida om öppetiderna, men gissa vad. Det står inte där.  Så vi cyklade ner. Mamma följde med för hon cyklar till jobbet. Det var stängt. Sen cyklade vi ner till McDonalds och handlade varsin marrängswiss. Det var jättegott. Sen var mamma tvungen att cykla. Sen cyklade Sara och jag till Tumba centrum för att kolla hur mycket Twilight på engelska kostar i Tumba bokhandel. Vi ska köpa de för att träna på engelska. Sen cyklade vi hem.

Ett meddelande till Ida Gabrielsson. Du har skrivit en kommentar, men när jag klickade på ditt namn så kom inte din blogg upp. Det stod att den inte hittade sidan. Så då svarar jag här och hoppas att du ser. Jag har en Olympus. De bilderna från fjärrilshuset tog jag med den. Men jag har också en Nikon D70. Jag tog inte med den till fjärilshuset (det hade blivit bättre bilder då) för att minneskorten är fulla och vår server är lite trasig så det finns inte tillräckligt med utrymme för att lägga in bilderna.

Fjärilshuset bilder





















En fjäril som är på väg ut ur en puppa---->



´




Fjärilshuset



Bilder från fjärilshuset kommer imorgon. Det här var bara en bild därifrån.

Premiär "Receptbok"

Idag hade "Receptbok" premiär på min andra blogg som jag har tillsammans med Sara. Då tar vi bilder medans vi bakar. Bloggen är nystartad och den handlar om foton. Vi kommer lägga in mycket foton, ha "tävlingar", recept m.m.
Klicka på bilden på mig så kommer du direkt till bloggen. Bloggen heter Fotosystrar.

Fjärilshuset + skadad fot + hästjakt

Idag var jag, Sara, Ida och mamma på fjärilshuset. Jag tog jättemånga bilder som blev fina. Några kommer senare ikväll tror jag :P
Vi hade jättekul. Efteråt åkte vi till Solna centrum och shoppade lite. Sen åkte vi till Kungens kurva (vi letade efter en sak till mig. Joggingbyxor). Sen åkte vi till Sea (djuraffär) och sen åkte vi hem. När vi lämnade Ida så badade vi fötterna lite i hennes lilla pool och sen spelade vi en sak.

Senare åkte Sara och jag till Storvreten och skulle bada. Vi skulle simma för det är en träningssak som jag ska göra, men det var "stängt". Efter 18.00 var det nämligen bara vuxensim från 16 år. Klockan var kvart i 6 så det var ingen idé. då cyklade vi hem igen och när jag skulle ställa min cykel på stödet så slog jag i en sak. Jag började blöda jättemycket så det rann ner i skon... Det gjorde ont och sved när vi tvättade rent det sen.

Sen ringde det från privatstallet på Hågelby. De har fortfarande kvar mammas mobilnummer sen hon jobbade på 4h. Selma och Hamlet hade rymt från hagen. De går i en hage som inte har så mycket gräs och så skulle de stå där på natten (har gjort det några dagar). Hagen har bara "trådar" som staket. Det gick Selma rakt igenom ^^ Vi fick inte tag på Anna eller Diana (de har semester) och Sofias (som har ansvaret där nu) nummer har vi inte... så vi fick åka dit och ta in de. Som tur var så hade privatstallet stängt av så de inte kom till parken.


Cykla

Jag och Sara har precis varit ute och cyklat. Vi skulle egentligen springa först, men sen tog vi en cykelrunda :P  Alltid bra för benmusklerna!

Blomma


Stallet

Idag var jag i stallet Södertörns islandshästar. Jag red ganska kort med Baldur för att det var jättevarmt och många insekter. Baldur snubblade mycket också, det kan ha varit för att han hade bråttom så gott som hela tiden.

-

Tänker du på/att:

Allt löser sig med tiden? Ibland
Någon speciell just nu? Nej
Isåfall, vem?:  -
Ett liv efter döden?: Ja
Att du ska vänta med att ha sex tills du är gift? Nej^^
Tiden läker alla sår? Nej
Pengar är lycka? Lite
Utseendet är allt? Nej


Vad:

Är din favoritsport?: Vet inte... ridning tror jag.
Är din favoritmat?: Makaroner och köttbullar kanske
Har du för BH storlek?: Hemligt  xD
Har du för jeansstorlek?: Vet inte
Har du för tröjstorlek?: xs-m ibland l det beror på vilka tröjor
Har du för skostorlek? 39-40
Är ditt livsmotto?: Allting går bara man försöker
Har du för betyg?: Bra
Gör du just nu?: Kollar på tv
Gjorde du igår?: Spelade "Cheops pyramid" Bra matteträning :P
Har du för underkläder på dig just nu?: bh och trosor
Ligger till vänster om dig?:  En kudde i soffan


Utseende:

Längd?: ca 170
Vikt?: Hemligt^^
Hårfärg?: Blond (inte helt blond, men ändå blond)
Hårlängd?: Mellan kanske?!
Klädstil?: Olika
Fräknar?: Ja
Har du bröst?: Ja
Har du höfter?: Ja
Små fötter?: Nej, mellan fötter  :P
Piercing?: Öronen
Tatuering?: Nej
Smal?: Nej
Ögonfärg?: Blå/gröna


Senaste:

Personen du kramade?:  Vet inte
Personen du tänkte på?: Vet inte
Personen som sov i din säng?: Jag själv
Personen du hade sex med? Ingen
Personen du skrev med på msn?: Vet inte
Personen du var med?: Elin
Djuret du köpte?: Mimmi Marsvin
Maten du åt?: Macka
Gången du spydde?: Längesen


Har:

Du suttit i fängelse?: Nej
Du åkt ambulans?: Nej, men nästan. Det var en gång jag hade behövt men jag åkte bil :)
Du kysst någon den senaste månaden?: Nej
Du haft sex de senaste 2 veckorna?: Nej
Du svimmat?: Nej
Delat säng med någon av de motsatta könet?: Nej
Blivit kramad av de motsatta könet den senaste veckan?: Nej
Delat säng med någon av samma kön?: Ja
Fått IG i betyg?: Nej
Fått MVG i betyg?: Ja, många
Blivit utslängd ifrån en lektion flera veckor i rad?: Nej
Blivit polisanmäld?: Nej
Nakenbilder på dig själv på datorn?: Nej
Du sjungt i duschen?: Ja
Stått på en scen och uppträtt?: Ja
Spelat in en film?: Jarå :D


Harry Potter och halvblodsprinsen

I måndags åkte jag och Elin Kossmann till stan. Vi skulle kolla på bio på Hötorget. Vi kollade på Harry Potter och halvblodsprinsen. Den var bra fast det kändes som att den var kort fast den var 2 timmar och 40 minuter typ. Vi satt i salong 1 och den var jättestor  :P
Innan  åt vi i Kunshallen på Tacobar.

Ormar

Det är svårt att skriva på sommarlovet eftersom då är jag mycket på landet, men jag försöker skriva lite då och då när jag är hemma :P

Onsdag
Idag åkte jag till stallet. Sara följde med. Jag red Baldur på ridbanan för att Sara skulle rida också. Jag red ett tag och sen red Sara. Det gick rätt bra. Det blev bara lite fel i gångarterna^^
Sen åkte vi till landet på moppen.

Nu ska jag sammanfatta lite av dagarna, inte var för sig
Jag har sprungit lite, men inte så mycket. En dag så sprang jag där det var mycket backar och jag var helt död efteråt.
Jag har badat massor.
En dag när vi badade i Myrviken (vi kallar det så) så gick vi upp på berget och ner på andra sidan. Då när jag nästan var nere så hörde jag något och då var det en huggorm som åkte ifrån mig. Jag sprang uppför berget i full fart.
Sen en dag när mamma, jag och pappa badade i Dyvik så skulle jag nästan gå upp. Pappa och mamma hade redan gått upp. Jag låg nära stranden i vattnet och höll på lite med sanden i vattnet. Då kittlade det till på foten. Jag sprattlade till. Jag trodde att det var en abborre eftersom det fanns många abborrar där. Efter en stund så kittlade det vid låret och rumpan och sen kollade jag ner och då trodde jag först att det var en ål, men det var en ORM!! Den slingrade sig runt benet och simmade iväg. Jag sprang upp på stranden och sen var det en pappa där som hade två håvar. Han fångade upp ormen. Det var en snok.
Sen har Olivia varit på landet också. En dag lekte jag, Sara, Olivia och Elin Robinson på vårat berg. Det var kul. Vi fick ta med oss 3 saker var och sen plockade vi blåbär. Vi har fortfarande blåbär kvar som vi ska göra en blåbärspaj av.

Tilt

Lördag
Idag på kvällen kollade Sara och jag på "King Kong". Den är så grymt bra och så grymt sorgligt. Om man vill gråta ska man kolla på den. Sara grät jättemycket och jag grät lite^^

Söndag
Idag var jag och Nire (Nicole) i Eskilstuna på Parken zoo. Där kollade vi på E.M.D. Hennes pappa skjutsade oss dit. E.M.D hade nämligen en konsert där. Jag tog massor av bilder och några kommer sen.

Måndag
Idag kom Ida hem till oss. Vi skulle åka till Gröna Lund. Vi som var på Gröna Lund var: jag, Sara, Ida, mamma, pappa, Karin, Thomas, Elin (låtsaskusin) och mormor. Vi hade jätteroligt. Mormor vann en stor Marabou mjölkchoklad (hon brukar aldrig vinna) och Karin vann en stor Center. Sara vann två nallar på att kasta omkull burkar. Jag fick en för jag försökte en gång och då blev alla burkar på raden längst ner kvar så då var det svårt att få ner dem. Då bad jag Sara försöka vinna en åt mig och det gjorde hon  =D
Thomas (eller så var det Elin) vann också en nalle där. Sen vann jag en liten nalle på en lott. Man kunde ta så att man betalade 100 kr (alltså 4 remsor) och så fick man en remsa, en chokladkaka och en liten nalle som sitter på en nyckelring. Då vann jag tredje pris :P   Jag kommer inte ihåg om någon vann något mer...
Idag var också första gången som jag åkte tilt. Den var jätterolig. Det var jag, Thomas, pappa och Elin. Elin åkte också fritt fall, extreme och katapulten för första gången. Sen åkte hon nog mer för första gången för i år är hon över 140 cm.
Ida sov över hos oss...

Tisdag
...till idag.
Sen när hon hade åkt hem så har Sara och jag spelat lite dataspel, plockat körsbär m.m (fast inte så mcket m.m^^  Haha  xD)

Fritt fall

Förlåt för att jag inte har skrivit, men ärligt talat så har jag inte orkat... Så här kommer det:

Måndag
Idag var jag och Elin i stallet (där jag rider). Vi hjälpte till. Bl.a så smörjde vi träns och sadlar, mockade gick på promenade med hästar m.m.

Tisdag
Idag hämtade Karin mig och Sara. Karin jobbar på Sydpoolen och idag skulle hon jobba. Då skulle jag, Sara och Elin bada. Utanför Sydpoolen finns det ett piratland med hoppborgar. Där höll vi på och lekte ich vi hade kul. Fast det var några som puttade oss en gång. Vi hade kul och badade där ända till 4 tror jag.
På kvällen tränade jag och sen kollade jag på "Morden i Midsomer". Det äger. Ni som inte har kollat på det. Jag säger bara en sak. Kolla på det  :P

Onsdag
Idag vaknade jag och Sara sent^^
Sara skulle egentligen följa med till stallet fast hon orkade inte. Då åkte jag själv till stallet. Sosso hade precis kommit tillbaks från veterinären när jag kom. Det var Eik som var hos veterinären. Eik blev tyvärr inte friskförklarad. Hon var bra där de hade behandlat henne, men idag upptäckte de också att hon var rejält halt höger fram (tror jag att det var). Det var synd. Så de gav henne behandling igen och nu måste hon fortsätta stå i sjukhage...
Jag red Baldur. Vi red ut i skogen. Det gick bra. Vi fick sällskap av Assa. Min kompis mamma (Nicoles Nire  mamma) red Assa. Vi tog en liten sväng. Båda var jätteduktiga! Fast Baldur vill alltid att det ska gå så himla snabbt. Särskilt när vi var på väg hemåt.

Torsdag
Idag skulle vi till Gröna Lund med 4h. Vi har samlat poäng och en sak man kunde ta för poängen nu var att åka till Gröna Lund. Vi hade superkul! Vi som åkte var jag, Diana (ledare), Sara, Elin, Jenna, Josefine, Johanna och Erika. Vi gick in i spökhuset också. Då följde inte Erika och Jenna med. Det var kul därinne. Jag och Jossan gick först. Vi skrek nästan inget. Alla andra skrek. Haha  xD  En gång så ville alla bakom mig och Jossan fram för att det kom någon bakom och då tröck alla mig och Jossan upp mot en vägg. Sen åkte vi (inte alla) Insane. Den så sjukt rolig =D
Idag åkte jag också Fritt fall för första gången. Den var inte så hög som jag trodde. Jag tror att jag har övervunnit min höjdskräck för det pirrade inte ens. Det pirrade bara lite precis när den släppte.
Vi vann lite saker också fast inget stort. Inte som den rosa hund som jag vann förra året på Liseberg. Här kan ni få se en bild på den rosa hunden som jag vann förra året på Liseberg på ett tärningsspel. Det där man drar i en spak.





Look at this^^


Har varit på landet och har därför inte kunnat skriva. Om ni vill veta om de senaste dagarna så läs det här:

Tisdag
Idag låg jag bara ute i solen och läste. Jag brände mig på ryggen! Jag var röd som en kräfta några dagar, men nu är jag brun.

Onsdag
I onsdags åkte jag och Sara (min syster) och shoppade lite i Tumba centrum. Jag handlade bl.a en jättefin sommarklänning.
Sen åkte Sara och jag till stallet (Södertörns islandshästar, där jag rider). Jag red Baldur.
Sen åkte vi till landet.

Torsdag-söndag
Jag har sprungit. En dag sprang jag 8 km på raken utan att gå *stolt*
Jag, Elin (låtsaskusin) och Sara (syster) har badat jättemycket. Ända tills algerna kom... Algerna kom i fredags.
Sen har jag gjort fys också. Sen har jag hängt i hängmattan och läst.

RSS 2.0