Fotoinlägg

Jag har tänkt att göra mer fotoinlägg. Pappas systemkamera är tillbaka från lagningen äntligen och därför ska jag fota ännu mer nu hur nu det kan funka för jag tar redan jättemånga kort och det vet ni som känner mig... haha^^

En bild från Gotland---->

Valborgsmässoafton

(inte jag som har tagit bilden, jag hade otur och fick inte se någon brasa i år)


Valborgsmässoafton började med en inte fullt så rolig sak. Imorse cyklade vi till skolan igen... Efter skolan när vi skulle cykla hem så låg Emmas cykel på marken (liggandes). Vi trodde först att den bara hade råkat ramla, men sen när hon skulle låsa upp sitt lås så var det någon som hade förstört det. Själva saken som man stoppar nyckeln i var borta. Det var någon som hade försökt stjäla hennes cykel. Emma fick åka på min pakethållare hem. Det känns redan efter två gånger som om jag har blivit lite som en taxi^^

Sen på eftermiddagen skulle jag, Sara och Frida till Nattis. Nattis skulle fixa mat och lite saker, medans vi skulle köpa godis. Därför cyklade vi ner till Ica och köpte godis plus päroncider. Saras mamma skulle ha cykeln som Sara cyklar på till skolan så därför fick Sara skjuts av mig taxi igen. Sen när vi kom till Nattis så fick vi lite jobb. Vi satte upp studsmattan vi ville hoppa, därför satte vi upp den. Det funkade suveränt!
Det tog väldigt lång tid att få köttet som vi skulle äta färdigt och därför blev middagen sen. Innan dess hade vi bara roligt! Vi åt kött och potatisgratäng  som var färdig. Sen fick vi inte vara i köket för Nattis. Hon skulle göra en efterrätt. Mums! Den var supergod. Det var rulltårta med rosa grädde på. På toppen låg det en jordgubbe. Runt om rulltårtan låg det riven choklad och jordgubbar. Efter det tog vi en till :P
Sen var jag tvungen att cykla hem för att imorgon superitdigt ska jag på en innebandycup. Första matchen är runt åtta (på morgonen) och innan dess ska jag gå ut med Dicken. Mamma jobbar nämligen och pappa och Sara är i Mora på en innebandycup. Snark, jag kommer vara dödstrött imorgon. Jag ska ju gå upp ungefär kvart över fem!

Hjärnskakning

Idag var det jag som kom först till scouterna^^  Jag var själv där och sen var det tre ledare. Vi skulle planera en spårning. Sen efter ett tag kom  tre killar.

Idag red mamma på turridning på islandshästar med hennes jobb. När de red och nästan hade ridit klart så skulle de galoppera. Då blev mammas häst så glad så den sparkade bakut. Först kunde mamma hålla i sig, men sen tappade hon stigbygeln och då ramlade hon av. Sen åkte de till sjukhuset och kollade så att det var okej. Mamma hade bara hjärnskakning.


Här slänger jag in en bild på en häst som jag har tagit kort på---->

Mvg

Igår fick vi tillbaka våra spanskaprov. Jag fick mvg, 78,5 poäng av 100.
Idag fick vi tillbaka våra engelskaprov. Jag fick mvg, 94 poäng av 100.

Igår red vi ut på ridningen. Jag fick Assa. Hon var jättduktig!

Idag cyklade vi till skolan. Det var så himla skönt för då kunde man ta det lungt på morgonen. Sara hade ingen cykel som funkade, men hon ska fixa till den imorgon. Så idag åkte hon bil till skolan och efter skolan skjutsade jag henne på min pakethållare^^

Förlåt för att jag inte har skrivit!

Förlåt för att jag inte har skrivit i helgen, men jag har varit i Västerås på Mälarenergicupen. Det är en innebandycup. Vi åkte minibussar mellan alla saker... mat, sovstället, hallar m.m.
Vi förlorade de tre första matcherna,  men den fjärde vann vi med 4-0!! Jag gjorde inget mål jag sköt utanför^^  men jag gjorde en snygg målpass. Domarna var jättedåliga i de tre första matcherna, men i den sista matchen var domarna bra. Jossan tog en straff och Kajsa tog en straff (de är målvakter).
Jag är så sjukt trött och därför berättar jag inte så mycket om Västerås.

Bilder kommer!

Spanskaprov

Idag var det spanskaprov och jag tror att det gick bra för mig. Det var skönt för det var på morgonen och då behöver man inte tänka på det resten av dagen.
På eftermiddagen har vi egentligen svenska och engelska, men idag hade vi bara engelska för Ulla har planerat in ett prov till innan sommaren... Suck! Vi gjorde klart engelskaprovet också. Eftersom vi inte hann göra uppsatsen på "engelskaprovdagen" så fick vi göra uppsatsen nu. Det var tråkiga ämnen som man kunde välja mellan.

Häst & vagn till McDonalds^^

Idag när jag var hemma bakade jag och Sara bullar. Det var de godaste bullar jag någonsin har bakat. Jag sitter just nu framför teven och äter en. Mums.

Sen åkte jag till 4h för vi skulle åka häst & vagn till McDonalds i Eriksberg. Det var jättekul! Det var jag, Sara, Jenna, Mattias, Kim och Catta som åkte. Det var kul när vi åkte på bilvägen. När vi kom fram så var det många som stirrade^^  och sen så  var det några som pratade med oss. Han i den sista luckan tog kort på oss med mobilen.
Bilder kommer komma!

Uppsamlingsdag



Vi hade uppsamlingsdag idag eller fördjupningsdag som det nu kallas. Jag valde sv, so och syslöjd.
På svenskan läste jag boken Hungerspelen. Jag har nästan läst ut den.
 På so:n höll vi på och gjorde provfrågorna.
Gissa vad som hände på syslöjden då? Stina hade glömt bort att kolla hemma om hon hade ringar i silver som jag berättade om igår^^  Därför blev jag alltså inte klar med den idag heller. Jag började på en necessär till mamma. Den är mörkblå inuti och vit med igelkottar på på utsidan. Hon samlar nämligen på igelkottar.

Längtar

                          
Jag längtar verkligen till i helgen. I helgen ska jag på en innebandycup =D Vi ska till Västerås. Det kommer bli så kul för vi åker inte på så många cuper med vårat lag och man lyser upp som en sol när vi äntligen åker på en cup.
Idag åkte jag på min träning och jag struntade i ridningen idag för att Håkan (tränare i f93) bad mig vara med på deras träning idag för att det var 6 stycken tror jag som skulle testa på från Balrog. Därför ville de ha två målvakter. Fast en av de som kom och testade var målvakt^^  Men Sara (f93 målvakt, Tullinge) gick hem för hon hade blåsor under foten och exem på sidan av benet.

Våren är här



Det är så skönt att våren äntligen är här!
Idag var det jättevarmt och skönt och just nu hoppas jag att det bara blir varmare och varmare =D

Syslöjd

Idag i skolan hade vi syslöjd. Jag blev klar med min sak, men jag kan inte ta hem den för jag ska fixa till den imorgon. Det är nämligen så att jag ska sätta dit två ringar som man kan hänga upp den i, men det fanns inte några sådana ringar. Jo, det fanns stora i guld och små i silver, men jag ville ha stora i silver och Stina (syslöjdslärare) skulle kolla hemma till imorgon om hon hade någon över.

Idag gick Frida på kryckor. Hon hade ju opererat knät i fredags.

Pengar

Idag skulle jag döma matcher på Floorboy cup. Jag skulle döma sju matcher. Jag dömde de fyra första matcherna med Elin och de tre sista matcherna med Jossan. Det gick bra och Jossan var jätteduktig (det var hennes första matcher som hon dömde). Det var jättekul att döma och vi fick kuponger som vi fick ta saker med. Vi fick kuponger på hamburgare, tred dricka, två korv/toast och kexchoklad. Sen dömde vi en strafftävling för coacherna också :P

Jag tjänade 420 kr idag!! Man får ju 60 kr/match  =D

Grattis Jenna♥

Idag blir Jenna tonåring!!
Grattis Jenna♥♥♥♥

Många kramar från mig till dig♥♥

Hoppas att det är okej att jag tar den här bilden. Säg till annars :P
Jenna

Förlåt

Förlåt för att jag inte har skrivit på några dagar... Men nu kommer det!

I onsdags var jag hos Baldur. Han hårar jättemycket^^  Här kommer ett bevis på det ----->

Och ändå skulle man kunna borsta bort ännu mer :P
Sen har Sossos (min ridlärare, hennes stall) får fått lamm (det är egentligen hennes mans får men men). De var jättegulliga! Här kommer en suddig bild på de två gulligaste lammen och en rolig bild på ett får :)





Fredag
På fredagen hade vi ett engelska prov. Först gav Ulla oss fel prov. Vi fick provet för kapitel fyra fast vi skulle ha på kapitel tre. Alla såg helt frågande ut. Fast vi hann göra hörförståelsen på kapitel fyra-provet så vi struntade i den och uppsatsen på kapitel tre-provet. Det gick rätt bra för mig tror jag. Frida var inte i skolan på fredagen för att hon skulle operera knät och Linnea var bara i skolan på morgonen för sen skulle hon åka till Skåne för att tävla i orientering.

Lördag (idag)
Idag hade jag en handbollscup. Det var Västerortscupen. Det var bara 6 lag som hade anmält sig till f94 så det var två grupper med 3 stycken lag i varje. Därför mötte man varje lag två gånger. I vår grupp var det Skuru och Skogås. Vi vann båda matcherna mot Skogås och förlorade båda matcherna mot Skuru. Därför kom vi tvåa i gruppen och ska möta trean i den andra gruppen, men jag ska inte vara med imorgon för då ska jag döma på Floorboy cup. Då får Emma stå i mål.

Scouternas afton

Idag på scouterna var det scouternas afton. Det betyder att vi får göra vad vi vill med ledarna. VAD VI VILL =D  Det är sjukt roligt. Förra året hade vi en "spa-behandling". Då t.ex så smorde vi in deras ansikten med smör och sen så hade vi mjöl på.
I år skulle vi klä ut dem med tjejkläder och så skulle vi släppa dem i varsin ända av Tumba centrum. De skulle ha ögonbindar också och sen skulle de hitta varandra. Fast det gjorde vi inte utan vi klädde ut dem i tjejkläder och så hade de ögonbindlar. Sen kastade vi ägg på dem. Fast jag kastade inte något ägg^^    De blev jättekladdiga :P
Sen spårade det ur så alla andra höll på och kastade äggula och skal på varandra. Jag fick som tur inget på mig. Det var tråkigt att vi inte gjorde det med Tumba centrum.

Pandafakta



Pandan fanns först 1869.
Pandorna är svåra att studera i sin naturliga miljö så kunskaperna om hur pandan lever vilt är inte så bra.
Pandan är en medelstor och ganska kraftig björn. Huvud och bål mäter omkring 150cm, svansen 15 cm och mankhöjden omkring 75 cm. Den har en tjock päls och ett svart och vitt mönster.Pälsen har ett oljeaktigt skydd vid kallt och fuktigt väder. Pandans tuggtänder är kraftigare än hos något annat rovdjur.
Pandan finns bara i några få bergsområden i sydvästra Kina. Pandan lever nästan bara på bambu.Vanligen sitter pandan upprätt med maten i ena handen när den äter.Ibland äter den från marken och ibland äter de även lökar och gräs och ibland insekter och smågnagare. Pandan är en dålig klättrare och den gillar inte vatten.
Honan är könsmogen vid 4-5 års ålder och hanen blir det lite senare. Parningen är kort och okomplicerad och honor kan para sig med flera hanar under dräktighetstiden. Honan föder 1-2 ungar, ibland 3 och de väger 90-130g. Honan matar oftast bara en av ungarna så de andra ungarna dör.
Pandan lever ensam och den har endast ett fåtal läten som används vid nära kommunikation.
Pandan är ett av jordens mest sällsynta däggdjur. Man försöker skydda dem av såväl känsla som tradition som av lagstiftning.
Pandan ser kramgullig ut, men det är ett rovdjur och lika oberäknelig som vilken björn som helst.

Första skoldagen efter påsklovet

Det känns som om det var längesen vi gick i skolan fastän påsklovet bara är en vecka.

Idag fick vi tillbaka våra matteprov som vi gjorde innan lovet. Jag fick 19,5 av 20 poäng på A-delen och 18,5 av 20 poäng på B-delen. Jag är ganska nöjd. Idag på musiken började vi med country. Efter det ska vi ha prov på både blues och country...

Påskcupen

Igår
Igår började vi spela påskcupen med f94. Jag spelar ute där, forward (man ska försöka göra mål då). I första matchen mötte vi Telge f94 (vi var få 94:or så 94:orna slogs ihop med 95:orna, men de var i en annan grupp). Vi förlorade med 2-4. I andra matchen spelade vi mot Vendelsö. Vi förlorade med 0-3.
I tredje matchen mötte vi Huddinge IK. Vi förlorade med 2-3. Gissa vem som gjorde ett av målen?! JAG!!   =D   I den matchen blev jag matchens lirare.
Eftersom vi bara var fyra lag i vår grupp så gick alla vidare till kvartsfinal. Alla lag som vi mötte i gruppen var väldigt bra så vi hamnade ju sist. Då var vi tvungna att möta ettan i den andra gruppen. Gissa vilka det blev?! FBI Tullinge f95 :P
Det var kul att det blev Tullinge mot Tullinge. 95:orna är väldigt bra, men vi spelade väldigt bra. I halvlek ledde vi med 1-0 och de var VÄLDIGT frustrerade. Jag gjorde målet! Men i andra halvlek orkade vi inte så mycket för vi hade spelat så många matcher så 95:orna gjorde tre mål. Ett av dem var när vi hade tagit ut Jossan (målvakt) för att få ha sex personer på planen. Egentligen har man fem personer. Alltså förlorade vi med 1-3... Så då åkte vi ut ur cupen. Jag är jättestolt över mig själv att jag fick matchens lirare som utespelare och att jag gjorde två mål och flera assister.

Idag
Idag skulle Sara(min lillasyster) spela. De gick vidare från kvartsfinal och var nu i semifinal. Saras lag är så stort så de har delat det i två lag. Jag följde med mamma på morgonen för att kolla på det laget som Sara inte är i. De spelade mot Bele Barkaby. De förlorade med 2-3. Synd... Sen har jag kollat på matcher hela dagen och sen klockan 12.00 spelade Saras lag. De spelade mot Täby. De vann =D  Då hamnade de i final. Elin, Jossan och Johanna har också varit där idag. Sen har vi kollat på 95:orna när de har spelat matcher. De vann sin semifinal som var mot Huddinge. De vann i sadden death. Saras final var mot Bele Barkaby. Tullinge förlorade med 2-4. Synd, men de kom iallafall tvåa. Sen spelade 95:orna final. De spelade mot Vendelsö. De förlorade med 1-6. De kom iallafall tvåa.

Svara på detta:

VAR ÄRLIG:


Vad gjorde du kl 8 i morse: SOV :D
Vad gjorde du för 15 minuter sedan: Kollade på Robinson 2009
Det sista du sa högt: Hej
Vad har du druckit idag: Bubbelvatten (Loka) och läsk^^
Vad var det senaste du åt: Godis
Vad var det senaste du köpte: Marabou
Vad är det för färg på din ytterdörr: Vit
Vad är det för väder hos dig just nu: Mörk kväll, alltså svalt
Godaste glass-smaken: ALLT!!  xD
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Kanske
Sover du tungt: Inte så värst
Drömmer du mycket: Sådär. Jag drömmer mycket, men jag kommer inte alltid ihåg allt
Mardrömmar: Japp, fast inte så mycket
Vilket ämne är roligast i skolan: Syslöjd
Favoritklädsel: Mjukisbyxor och t-shirt
Favoritlåt just nu: Vet inte :O
Vad ser du om du tittar åt höger: Vägg med en tavla som Sara har målat när hon var liten :P
Vad gör dig glad just nu: Djur och sporter
Vad ska du göra härnäst: Kolla klart på Robinson 2009 och sen kolla på Jag vet vad du gjorde förra lördagen
Höger- eller vänsterhänt: höger
Humör just nu: Glad och pigg
Favoritgodis: Choklad
Musik just nu: Lite olika
Sommarplaner 2009: MYCKET  =D
Hur många kuddar sover du med: 4 ^^
Spelar du nåt instrument: Lite piano och gitarr hemma
Morgon- eller nattmänniska: Natt
Vilka är viktigast för dig: nära&kära
Bio eller promenad: Bio
Snarkar du: när jag är förskyld
Stjärntecken:Vattuman
Äckligaste insekten: Ingen speciell
Vad vill du jobba som? Något med djur
Stökigt eller välstädat? Välstädat
Skulle du nånsin få för dig att hoppa bungyjump? No way!
Vad längtar du mest efter just nu? Sommaren
Hur svarar du i hemtelefonen?  "Hej det är Rebecka".
Hur svarar du i mobiltelefonen?  "Hej"
Antal timmar sömn inatt?  Typ 10
Sov du ensam? Japp
Vem sov hos dig senast? Rebecca kanske??
Vad ser du fram emot? Sommaren
Vad vill du ha just nu?  mycket
Vad längtar du mest efter?  Sommar (igen, hahaha xD)
Vilken buss åker du oftast? Jag åker inte så mycket buss längre, men förut 708 kanske...
Vilken årstid är det nu?  vår
Ser du dig själv snygg? absolut inte
Har en kille sagt till dig att du är söt? Nej
har du varit kär? Aa
är du kär nu? --


Tullingehallen

Idag vaknade jag runt 9. Ungefär klockan 10 åkte jag till Tullingehallen. Damerna hade hand om caféteria, seketeriat m.m. idag och eftersom jag tillhör damerna lite så hjälpte jag till. Elin kom också. Fast det behövdes ingen hjälp så vi satt och kollade på matcher (Sara, min lillasyster, var också där) och ibland kollade vi soptunnorna om de behövde bytas. Idag var det finaler. De som vann av p95 var Tullinge!!! De som vann av p94 var Täby. Det var många spännande finaler och många utvisningar^^

Mammas jobb

Idag vaknade jag klockan 8.

Idag var det dags för påskcupen. Det var med killarna. Tjejerna spelar på söndag och måndag. Vi spelade fyra matcher. Vi förlorade alla och därför fick vi inte spela några semifinaler :/
Jag blev matchens lirare på andra matchen =D
Jenna kollade på en match, Kajsa, Elin och Johanna kollade på alla (fast Kajsa kollade nog inte på alla om jag minns rätt^^) Jossan satt som reservmålis ifall att jag skulle göra illa mig.
Efter alla matcherna fick alla i laget varsin liten påskhare i choklad av tränarna (Vigdis delade ut dem). Det var Lindt choklad.

Just nu sitter jag på mammas jobb. Vi fick följa med dit efter alla matcher för att se hur hon har det och dessutom jobbade hon fortfarande när hon hämtade oss, men det  är inte så mycket här. Det är en väldigt fin lägenhet. Hon jobbar på ett gruppboende för er som inte vet. Fast det är inte riktigt ett gruppboende... Det är att hon åker omkring till olika personer som inte mår så bra. Eller så går hon till dem, de bor i lägenheter omkring här.

Sköna dagar på vårat landställe

Förlåt för att jag inte har skrivit på bloggen, men vi har varit på vårat landställe i några dagar och där har vi inte någon dator. Idag åkte vi hem. Nu ska jag bara berätta lite kort om alla dagar!

Måndag
Idag åkte bara mamma ut på landet, men vi åkte med halvvägs. Sara och jag skulle vara med Olivia och Rebecca. Sara med Olivia och jag med Rebecca. Sara sov över där, men jag åkte hem under dagen för att Rebecca skulle göra en sak med en annan kompis sen. Under dagen kollade vi bl.a på en film, Disturbia. Den var jättebra!
På landet tog vi det lugnt, mamma och jag.

Tisdag
Idag vaknade jag 13.00 :P         Jag behövde helt enkelt bara sova.
Sara kom ut idag. Idag fixade vi väldigt mycket på tomten. Vi krattade löv och sopa och lite mer saker.

Onsdag
Idag åkte vi till granngården och handlade jord, blommor och en present till mormor. Presenten var ett fågelhus. Ett sånt som man lägger mat i. Man kunde lägga i 4 olika sorters mat. Sen åkte vi och handlade glass =D

Torsdag (idag)
Idag kom mormor ut. I början av den här veckan hade hon jobbat, därför kom hon inte ut till landet. Mormor fyllde år den 7 april så därför hade hon med sig en tårta. Det var en påskprinsesstårta. Den var jättegod!
Sen packade vi våra saker och åkte hem. När vi kom hem åkte vi till Tullingehallen och kollade läget^^    Det är FBI påskcup i helgen och mamma och pappa är ansvariga så de ville hålla lite koll.

Idag läste jag ut Så länge vi båda andas. Den är grymt beroendeframkallande!!!!!  

En helt underbar dag!

Idag på morgonen gick jag upp 8.45. Jag skulle sitta som resevmålis åt 93:orna när de spelade en kvartsfinal i Mitt i cupen. Mitt i cupen är en cup som man kommer i om man kommer bland de fyra bästa i en serie tror jag. Vi mötte Kungsängen. Det var jättespännande! Det blev 1-1 så sen blev det sadden. Det är att man spelar fem minuter (ibland mer) till och det första laget som gör mål vinner. Om man inte gör mål på sadden (det heter egentligen sudden death) så blir det straffar. Vi gjorde mål på sadden =D
Vi vann och därför kommer vi till semifinal.

Efter åkte jag till Karlberg. Där skulle jag spela laserdome med 4h. Vi som var ledare minst tre dagar på sportlovet skulle få vara med. Vi var 11 stycken. Jag var i lag blå och vi var jag, Catta, Elin, Sara och Kevin. Det gick jättebra för mig. Jag hamnade på rank 1!! Jag fick ca 1000 poäng, medans Johanna som kom 2:a fick ca 500 :P

Efter laserdome följde jag med Elin hem. Johanna följde också med. Vi kollade på en film, Den gröna milen (The green mile). Den var rätt så bra. Sen kollade vi på tv. Då kollade vi på High school musical.

Bowling

Idag vaknade jag 10, men sen låg jag och läste ett tag.

Idag följde jag med och kollade på Saras match. Det var i Hässelbyhallen. De skulle spela en kvartsfinal mot Töjnan. Tullinge vann med 5-0.

Sen åkte vi till Heron city och åt mat. Efter det bowlade vi. Det gick bra för mig. Jag fick två striker =D
Det gick bra för Ida(hon hade också kollat på matchen, hon var med oss idag), mamma och pappa. Fast det gick inte så bra för Sara.

Just nu kollar jag på Jag vet vad du gjorde förra lördagen. Det är så himla roligt!

Påsklov!!

Idag hade vi matteprov i skolan. Frida kom på morgonen, men hon gick hem efter provet för vi tvingade henne^^ Nä, men Frida skulle egentligen bara göra provet för hon hade feber.
Resten av dagen har varit helt okej.

Det var så himla varmt idag så när jag kom hem så satte jag mig på altanen och läste. Det var skönt!

På kvällen när det var handbollsträningen så gick det faktiskt bra för mig =D Fast på slutet fick jag handbollen i ansiktet så det gjorde väldigt ont...

Grattis Mimmi♥♥♥♥

Idag fyller Mimmi ett år!

Grattis Mimmi♥♥♥♥♥




Hon har fått massor av sallad som present =D

April, april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!

Idag nu på morgonen gick jag upp 6.45. Sen väntade jag någon minut och sen gick jag in till Sara. JAg sa att vi hade fösovit oss och att klockan var halv nio. Hon blev rädd och sa att jag måste skämta. Sen kollade hon på hennes klocka och sa att klockan var ju 6.47 och då sa jag att den måste ha stannat. Sen frågade hon var mamma och pappa var och då sa jag att de också hade försvoit sig. Sen sa jag April, april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!


Sen försökte jag lura mormor att jag hade brutit benet, men tillbaks fick jag som svar på smset April, april. Fast hon saatt först när hon läste smset så trodde hon på det.

Sen var vi och hämtade frukt hos mormor och då sa jag till henne att jag hade klipp håret. Det gick hon iallafall på^^

RSS 2.0