Turridning

Igår var det söndag och då var jag och några på turridning på islandshästar. Det var med 4h. Vi samlar ihop poäng där och sen kan man göra saker med det. Typ som pengar^^  Vi red på Fors gård. Vi som red var Maria (hon var den vuxna. Hon red istället för Anna), Jag, Sara, Jenna, Jasmin, Johanna och Josefine. Jag fick en häst som heter Eyraros. Hon kallades Rosen. Hon var jätteduktig! Det var jättejobbigt för att vi åkte kommunalt dit och hem.
Senare på den dagen sprang jag och Sara Vidzém. Sen spelade vi badminton som vanligt. Jag gjorde fys också...

Idag (måndag)gick Sara (min syster) och jag upp tidigt. Vi skulle till stallet och hjälpa till. Det stall som jag rider i är Södertörns islandshästar för er som inte vet. Vi var där och hjälpte till. Vi fick mata lammen också. Det är nämligen vissa som inte har mammor. Sen har vi gått på promenad med hästar och tagit in och ut hästar och mycket mer. T.ex så var kiropraktorn där. Han stoppade nålar i Assa och i Grodan. Det var coolt att se :P
Efter att vi var klara så fikade vi på Eldtomta café. Det var jättegott. Sen åkte vi hem.

Flera dagar på landet

Nu har jag inte skrivit för att jag har varit på landet så här kommer det för flera dagar =D

Onsdag
Idag var jag på 4h. Jag körde upp på morgonen och Sara red upp på Petita. Sen var vi på daglägret. Efter lunch tog jag moppen till stallet. Där red jag Baldur. Vi fick följa med Sosso ut på en nybörjartur. Det var tre stycken nybörjare (såklart^^) som red. Det gick jättebra och Baldur var jätteduktig!
På kvällen åkte vi ut till landet.

Torsdag
Idag har jag sprungit 4 km.
Idag har jag badat mycket med Elin och Sara. Det är jätteskönt i vattnet.

Fredag
Idag åkte jag hem och sen tog jag moppen till stallet. Vi skulle fira Baldurs födelsedag Lena (ägaren) vet inte när han är född så vi firar den nu. Sen skulle vi prata lite bara och umgås. Det var jag, Lena, Sanna och Gerd. Sanna och Gerd är också medryttare. Vi åt en vegetarisk sallad Gerd är vegeterian och sen hade Sanna bakat en rabarberpaj till efterrätt. Pajen var jättegod. Sen skulle Gerd rida så vi tog in Baldur. Vi pratade lite och sen sa Lena att vi kan longera honom i sommar också. Att vi kan träffas en till gång i sommar så att hon visar (jag kan redan, men inte Gerd och Sanna). Sen tog jag moppen till landet. Då fick jag ont i rumpan.
Idag har jag sprungit 4 km.
Idag har jag badat mycket med Sara och Elin.

Lördag
Idag har jag sprungit 4 km.
Idag har jag badat mycket med Sara och Elin. Det var jättemycket folk vid stranden i Negerbyn (vi kallar det negerbyn,  men det heter Skärlinge. Vi kallar det för att det har kallats så så alla som har haft ett landställe på landet länge kallar det nog Negerbyn). Vi har badat i Negerbyn och där vi bor. Vi har blandat lite.
Sen på kvällen fikade vi och efter det åkte vi hem.

"Skicka vidare"

"Skicka vidare" filmen slutade nyss på tv4 film. Den är så otroligt sorglig!!! Det känns hela tiden som om man ska börja gråta...



Här kommer han den lille killen när han är stor. Jag tyckte bara att det var så likt och först började jag skratta^^

Rebecca + 4h

Igår var jag hos Rebecca Öberg. Vi hade roligt. Bl.a så bakade vi en jättegod chokladkaka =D
Sen var jag tvungen att åka hem för att jag skulle på fysträningen. Den var jättejobbig...

Idag var jag på 4h. Det är dagläger där och barnen får hjälpa till med djuren m.m. Jag är ledare där. Det var kul för idag hade vi vattenkrig typ. Först på dagen i den gruppen som jag var i hade ponnyridning på morgonen. På eftermiddagen fixade vi iordning i stallet. Sen åt vi mellis och sen hade vi femkamp. Det var på femkampen som man blev blöt på en gren. Då efteråt hade vi vattenkrig^^

Elin Kossmann + Sara Vidzém

Idag har jag varit med Elin. Vi har spelat Guitar hero och sen har vi bakat. Vi bakade en sorts kakor (som Sara Vidzém senare fick receptet på) och sen bakade vi mockarutor. Det blev jättegott!
Sen var jag med Sara Vidzém (Jag skriver efternamnet så att ni vet att det inte är min syster eller någon annan, men nu kommer jag bara att skriva Sara). Vi sprang 2 km och sen har vi spelat mycket badminton  xD  Vi pratade också mycket när vi spelade badminton.

Fästing

Jag måste bara säga att igår fick jag min första fästing. Sen idag upptäckte jag en till. Den första satt i armhålan och den andra satt i naveln. Just typiska ställen. Någon mer som har fått fästingar??

Midsommar

Min midsommar har varit fantastisk! 
Vi var på landet. Olivia, Saras kompis, var också där. Hon sov över två nätter.
Igår (midsommar) gjorde vi inget speciellt på dagen. Det är som vanligt på vårat landställe saker ute på "ängen" utanför vårat hus. Där är det lotterier, pilkastning, lekar och dans runt en midsommarstång. Vi kastade ingen pil på dagen utan senare. Vi tog några lotter i kaffelotteriet åt mormor och morfar fast vi vann inget. Vi brukar alltid vinna något, men i år gjorde vi inte det.
Sen lite senare åt vi mat uppe hos mormor och morfar. Det var gott!
Sen klockan 9 började allt nere vid sjön. Där spelas det musik och man kan dansa. Sen kan man också fortsätta kasta pil om man kastar pil så är det uppdelat i flera klasser. Man kan nämligen vinna saker. Det kostar pengar att kasta. Klasserna är flick, pojk, dam och herr. Sara och jag var i dam. Olivia var i flick. Sen kan man köpa korv, godis, drick m.m. Vi kastade litepil. Man  kan köpa tre serier för 10 kr och jag köpte två såna. Alltså kastade jag 6 gånger. Jag fick 40 poäng och vann damklassen!! Man fick välja pris och jag tog en flytväst som blåser upp sig själv när den kommer i vattnet. Sara kom nästan med på "prispallen". Jag knuffade ner henne från tredje plats...

Idag har vi inte gjort så mycket. Vi har nästan bara legat och latat oss och sen har vi badat. Det var ganska kallt  xD

Baldur + moppekörkort

Igår tog jag bussen till Baldur. Det gick bra och han var duktig förutom att han inte ville göra skänkelvikningar... Sen skulle jag skritta lite runt åkern, men vi hann inte långt förrän han blev rädd för en fågel som lät i skogen. Då började han skena hemåt fast jag fick stopp på honom på en gång.
 
Sen var det fysträning. Det var jobbigt. Alla tyckte det för att alla har träninsvärk sen i måndags.

Idag skulle jag göra det praktiska med moppen. Det gick bra så nu ska jag bara få hem moppekörkortet!

Eken cup-bilder

Nu får ni se hur det var på Eken cup 2009!!
Om det är texter till en bild så gäller texten till bilden som är under texten.







Det här var en straff som jag tog


Här slänger vi oss i leran


Så här lerig blev jag





















Suck...

Idag vaknade jag halv tio. Eller snarare... Dicken väckte mig halvt tio. Jag har alltid min dörr stängd så att inte Moa (katt) eller Dicken (hund) kan komma in och väcka mig. Men när mamma och pappa åker iväg till jobbet så vill inte Dicken vara själv. Då väcker han mig. Han stod utanför min dörr och försökte putta upp den och sen lät han också. Han gnällde. Han ville väska mig. Det är en sak jag inte fattar, varför han inte tar och väcker Sara. Hennes dörr är ändå öppen^^

Sommar-horoskop "Oxen"

Oxen
"En fågel på taket är bättre än tio i badbyxorna"

Lerigt värre

Dag två på Eken cup var det ÄNNU lerigare. Vi förlorade båda matcherna, men vi mötte bra lag. Vi förlorade inte med så mycket.
Dag tre på Eken cup, alltså idag, var det lite mindre lerigt. Dels var det bättre väder och så hade de sandat på planerna. Fast det hjälpte inte så mycket. Idag gick jag upp tidigt för att jag skulle stå i mål i 93 laget. De hade två matcher. Båda förlorade vi fast inte med så mycket. Camilla från mitt lag var också med och spelade. Sen på eftermiddagen spelade vi en match med 94:orna. Vi förlorade fast vi ledde ibland. Det var en jämn match. Det blev 4-3 till Sorunda. De gjorde det sista målet i sista matchminuten... Det var en match som var om man gick vidare eller inte. Vi gick alltså inte vidare.
Sen åkte vi direkt till min fysträning. Idag var det tråkigt i början, men roligare sen. En gång på träningen skulle vi hoppa jämfota över en sån här höjdhoppssak. Vi hade ingen madrass under (såklart^^). Man skulle stå på en sak hoppa ner och sen över pinnen. Jag klarade 75 cm tror jag. *stolt* Jag trodde jag skulle riva på första^^

Eken cup

Idag har mamma och jag städat på vinden m.m.

Sen var det dags för Eken cup. Det är en handbollscup som man spelar på gräs. Man är på Gubbängsfälten. Idag regnade det som ni vet och då var det jättelerigt. Bilder från Eken cup kommer senare så får ni se själva. Jag blev inte lika lerig eftersom jag stod i mål. Först mötte vi Tyresö. Vi förlorade med inte så mycket. Jag vet inte vad det blev. Jag tog 2 av 4(?) straffar.Sen mötte vi Tumba. Vi ledde hela första halvlek förutom den sista minuten för då blev det lika. Vi förlorade matchen med 10-7 till Tumba. Fast vi spelade jättebra.  Sen efter den matchen hade vi lerkrig. Vi slängde oss i leran och sen kastade vi lera på vår tränare Henke. Det råkade komma lite lera förbi honom och där stod det några. Fast de fick inte leran på sig, men de blev fett sura. Sen stänkte vi lite vatten också på varandra från vattenpölar och då råkade det nästan komma på en tjej och hon blev också sur. Vi var iallafall superglada och hade superskoj idag!!

Tråkig dag

Tråkigt dag eftersom första dagen är regnig! Jag sov LÄNGE imorse och sen har jag tagit det lugnt. Sara har åkt iväg med Jenna. De ska till Finland på en kryssning typ. Sen har jag spelat lite the sims 2.

Sommar-horoskop

Jag har hittat horoskop för sommaren. Säg till om ni vill veta erat. Här kommer iallafall mitt:

Vattumannen
"Gräset är grönare i den trädgård som vattnas"

Gullig♥


Sommarlov♥♥♥



Idag var det skolavslutning. Jag hade på mig klänningen som jag har gjort i syslöjden. Vi var först i klassrummet och fick glass. Sen fick vi betygen. Jag fick några vg och många mvg. Sen gick vi ut och många sjöng och det var ibland utdelning av priser. Sen var det äntligen sommarlov♥♥♥♥♥♥♥♥





♥♥SOMMARLOV♥♥

Teoriprov godkänd

Efter skolan senare på eftermiddagen åkte jag och mamma iväg för att kolla på hjälm som jag kan ha när jag åker moppe. Just nu har jag bara en ful. Vi köpte en hjälm som var jättesnygg (det tycker iallafall jag). Sen gick vi runt lite i några affärer.

Sen åkte vi till Södertälje trafikskola. Jag hade en till teorilektion idag. Vi kollade mycket på film. Sen skulle jag egentligen på träning fast mamma sa att jag kunde stanna kvar och göra teoriprovet idag och göra fysen själv sen hemma. Det gick bra för Henke (tränare) också. Då gjorde man en sak som var för att värma upp. Det var 20 frågor. Det gick bra. Sen skulle man göra teoriprovet på en dator. Man skulle ha 28 rätt av 35. Jag var jättenervös fast det gick bra. Jag blev godkänd. Jag fick 33 av 35 rätt. En fråga fattade jag inte och sen var det en fråga som jag tänkte på en annan sak, men tog det jag tog ändå. Nu är det bara den praktiska biten kvar  :P Det är lite bromsövningar m.m.

Sen gjorde jag fysen hemma. Jag sprang en runda rätt fort (försökte springa fort iallafall) och mamma cyklade. Sen tränade jag intervall och backträning i en grusbacke som är nära här. Jag gjorde 3x5 minuter. Det var jobbigt...

Konfagruppen


Fotboll + städning

Idag i skolan städade vi våra skåp. Sen fick vi glass. Vi fick också gå till Karin och veta våra betyg i SO. Jag fick vg i alla so:ämnen. Sen fick vi reda på vilka som vann i måndags när vi var i stan. Gissa vilka??? Jag, Frida, Sara och Emma^^  Linnea var inte med för hon var på Liseberg då... Lyckost. Gissa vad vi fick då??? Broängentröjor... Och de sa att det var FINA priser. Haha  :P  Jag och Linnea har redan vunnit en broängentröja innan. De som kom tvåa fick 37 poäng har jag för mig och vi fick typ 66 poäng.
Sen var det fotboll utomhus. Lärarna skulle möta 9:orna. Det var en jämn match, men 9:orna vann med 5-4. Lärarna gjorde ett av målen genom en straff.

Bal

Igår var det bal i skolan. Den var för niorna fast jag serverade. Det var jättekul! Vi fick smaka allt också fast innan fick vi äta pastasallad. Det gick bra... Jag spillde inget  :P

Danskarna på plattan

När Elin och jag var i stan så var det ju massor av danskar där. Jag har inte lagt in mina bilder från mobilen på datorn så därför tar jag två bilder från Elin^^





Brosjön+sista dataprovet

Idag började vi klockan 10 vid Brosjön. Vi (lag gul) mötte mm (musik och media). Vi förlorade med två poäng. Sen spelade vi kubb och sen fick vi gå hem. Jag åt pastasallad också. Det var jättegott!  Jag hann precis med bussen som gick därifrån. Jag skulle åka till Södertälje för att göra det sista dataprovet eftersom det var fullt igår. Idag var det också fullt så då åt jag på Sandys och efteråt kollade jag igen och då fanns det plats. Jag gjorde bara om det en gång.

Alla böcker i nya testamentet i ordning!! Den som vi lärde oss på konfalägret >Ramsa<

RO KO KO
GAL EF FIL
KOL THESS THESS
TIM TIM TIT
FILEMON
HE JE PE PE
JO JO JO
JUD UPP

Stan

Idag var vi i stan med skolan. Vi skulle gå i grupper och göra uppdrag. Jag gick med Sara, Frida och Emma. Vi gjorde alla uppdrag. Ett uppdrag var t.ex att samla autografer. Vi fick två! Det var han som är programledare för Kombo och så var det en producent där som vi också vi en autograf från. Hon hade vunnit stora journalistpriset och så har hon vunnit kristallen.  Jag hoppas att vi har vunnit. Jag tror det eftersom jag tror att det bara var vi som gjorde allt.
Sen var en sak att vi skulle fota en japansk turist. Idag fick vi nytta av att vi kunde engelska så jag säger bara till alla: Man kan alltid få nytta av engelska så se till och lär er det!

Sen åkte jag vidare till Södertälje för att jag skulle göra det sista dataprovet fast det var fullt där och det fanns ingen ledig dator... Då åkte jag hem.

Senare åkte jag på fysträningen. Det var kul och jobbigt idag! Vi hade boxning (tränade överkroppen alltså). Sen gjorde vi lite brottning och på slutet lite stafett.

Konfirmation

Lördag
Idag var jag och Elin i stan. Jag handlade en sak (ett linne från H&M) och sen handlade jag ett dyrt smycke som ska vara till Saras lärare Kristina. Det var jättefint! På Sergels torg (plattan) var det jättemycket danskar. Det var ju Danmark mot Sverige i fotboll på kvällen. Det var jättekul. Sen var det en kille ("svensk") som höll på och tog av sig en jacka. Då hade han en ölburk på huvudet och en cigarett i munnen^^  Senare visade det sig att han var duktigt på att kicka en boll också.

Senare på kvällen kom Olivia. Hon skulle vara med Sara. Sen var det konfirmationsfest. Då åt vi mat. Det var jättegott. Sen spelade vi upp ett bildspel från Gotland och sen spelade vi upp spexen som vi hade gjort. Vi (konfirmanderna) skulle härma ledarna och ledarna skulle härma oss. Det var jätteroligt  =D

Idag (Söndag)
Idag var det konfirmationsdags  :P
Klockan 10 skulle jag vara i centrumkyrkan. Då övade vi m.m.
Klockan 11 kom alla dit. Det var då gudstjänsten började. Ellen, Sofia och Emelie från Vallentuna kom dit. De var med på Gotland, på konfirmationslägret. Vi hade vita kåpor på oss. Vi fick våra biblar och vi körde två sånger + en ramsa m.m. Sen var vi konfirmerade. De som kom från min familj var mamma, pappa, Sara, Thomas (morbror), Karin (Thomas fru), Elin (Karins dotter), mormor och morfar.
Efteråt fick vi paket. Jag fick av mamma, pappa och Sara ett jättefint armband, av mormor och morfar fick jag två halsband och av Thomas, Karin och Elin fick jag 500 kr för att jag råkade säga sent till dem att jag skulle konfirmeras och sen glömde de bort det. Sen fick jag blommor av alla.

Efter konfirmationen fikade vi hemma. Alla var där och när de åkte hem så åkte jag, Sara och pappa till 4h. Ida hade kalas där så vi hjälpte till. Ida gillade det som vi gav henne. Sen höll vi på med djuren.

Senare var jag med på Saras träning. Jag stod i mål och efter ett tag kom jag igång med det.
Efter det så var 94/95: ornas träning inställd eftersom 95:orna ska ha en träningsmatch mot Huddinge IBS. Vi kollade på två perioder. Då ledde Huddinge med några mål...


Förlåt, nu kommer jag lägga in bilder från innebandycupen i västerås. Jag har glömt det^^









Matplats














Förlåt, nu kommer jag lägga in bilder från häst&vagn turen till McDonalds. Jag har glömt det^^




















Skolans dag

Idag i skolan fick vi sluta tidigare för vi har inget att göra på den sista lektionen. På morgonen gick vi ut i naturen på biologin. Vi tog pH-värdet i jorden och borrade...
Sen på Ibrahims lektion fick vi reda på lite mer betyg och de som inte fick reda på betygen igår.

Betyg
Teknik: VG
Kemi: MVG
Biologi: MVG

New moon♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON trailer in HD


Dataprov + mvg

Idag så fick vi reda på olika saker i skolan gällande betyg. Sen så hade vi vår sista lektion med Karin idag. Hon ska omplaceras sen för att Broängen inte har tillräckligt med pengar :(   Jag kommer sakna Karin JÄTTEMYCKET!!!

Betyg
Matte: MVG
Fysik: MVG
Engelska: MVG
Svenska: MVG


Sen så när jag fick reda på betygen av Ulla så fick vi också tillbaks våra deckare. Eller ja... vi fick se vad Ulla hade skrivit för kommentar och vad vi fick för betyg på deckaren. Jag fick mvg  =D


Sen efter skolan åkte jag iväg till Södertälje centrum. Jag skulle göra några dataprov. Jag hann göra 3 av 4 innan de stängde.

Moppekurs

Igår var jag på en moppekurs. Det var teori 1. Det är i Södertälje trafikskola som jag är. Det var kul! Nästa onsdag ska jag iväg på teori 2.

Sen var det fysträning också...

Reningsverket Syvab

Idag i skolan var vi på reningsverket Syvab. Vi ska förbereda oss inför deras Brobelpris nästa år. Det luktade jätteäckligt!
Sen hade vi bara spanska. Vi tävlade lite idag och jag vann + andra^^   Vi fick glass också.

Efter skolan gick jag hem. Sen hämtade mormor mig. Vi skulle till Tumba centrum för att köpa konfirmationspresent. Hon ville att jag skulle vara med så att jag fick vad jag ville. Jag fick två saker för den ena saken var för billig :P  Halsbanden var jättefina =D

Idag har Sara och jag pysslat :P  Vi pysslade jättemycket.

Jobbig försäsongsträning

Igår gjorde jag det som stod att jag skulle göra.

Idag var det rätt skönt i skolan. Idag sattes alla betyg.

Efter skolan solade jag. Sen har jag spelat badminton med mamma och Sara (lillasyster) också.

Efter det så var det försäsongsträning med 93:orna. Damerna har det efter 93:orna. Jag kör den med 93:orna. Det var det jobbigaste jag har gjort i mitt liv! Det var verkligen jättejobbigt...

RSS 2.0