Jag älskar snö :D




En till knäpp dag igår


Igår hade vi syslöjd på morgonen och på slutet av lektionen när det bara var några kvar så kom Stina (lärare) in gråtandes efter ett telefonsamtal. Hennes pappa hade dött. Stackars Stina.
Senare på dagen så slog en 7:a en 9:a och skrek fula ord. Stackars lilla sjua säger jag bara.
På musiken fick vi tillbaka musikförhöret. Jag fick 34, det var väl bra. Fast jag och Linnea skrev inte så mycket vi kunde, men man fick tydligen poäng på allt man skrev om Elvis. Sara fick 51 poäng och hon skrev jättemycket!
Efter skolan hämtade mamma och jag Ida. Sen åkte vi till stallet där jag rider. Det var snöstorm och på vägen dit så var det en bil som hade kört av vägen och voltat, men hon klarade sig utan nästan några skador. Det var halt och en bil hade åkt in på hennes sida av vägen.
Jag och Ida gick bara en promenad runt åkern med Baldur.
På kvällen hade jag träning med f94/95. Efter det åkte jag iväg på en match i Huddingehallen. Vi förlorade med  1-3.

********

I skolan var det elevråd idag så jag missade lite av filmen som vi började se på spanskan. Vi kollade på Barnhemmet i aulan även med svensk/engelska gruppen. Vi ska kolla klart imorgon tror jag.
Idag har jag bara varit hemma och pluggat so och matte.
På kvällen bakade Sara och jag havrekakor och bondekakor.


Knäpp dag

Igår tränade jag med f93, dj-A och killarna. Det gick inte bra för mig, dagen var lite sisådär.

********

Idag när vi gick till skolan imorse så såg vi en hund som gick själv. Den hade gått vilse. Sen följde den efter oss. VI bestämde oss för att fråga i expeditionen i skolan vad vi skulle göra (fast expeditionen var stängd). Sara och jag stannade ute för att vakta hunden. Sen sprang den iväg och vi följde efter. Den gick inte på skolgården och där kom vi ikapp och vände den. Sen höll vi i den för att det kom en hund. Sen kom några och frågade om hunden hade rymt. När vi svarade ja så sa de att de kanske visste vems hund det var. Den heter tydligen Moj, typ. De tog hand om den sen.
Efter skolan var jag hemma ett tag, men sen hämtade mamma Ida. Mamma och jag följde med henne till ridningen. På ridlektionen så hade de hoppning. Ida fick Grå. På lektionen var det en tjej som kräktes. Hon var jättegulllig och hon var ny. Hon räckte upp handen och sa: "Fröken, jag måste kräkas.". Sen kräktes hon. Belle (som hon red) blev jätterädd. Efteråt så gick hennes mamma ner och tog på sig hennes hjälm och red klart lektionen o_O
Idag har jag även haft handbollsträning. Fysen var jättejobbig!
Efteråt här hemma har jag bakat pepparkakor, mums :P


Rosa är död...

Igår spelade jag en match med p94. Vi spelade i Sköndal. Vi förlorade med 13-1, men de ligger etta i serien och så ligger de bra till i division 1. I halvlek stod det 3-0 till Sköndal så vi spelade bra i första.
På kvällen var det målvaktsträning och den här gången var killarna med. Sen var det vanlig träning och efter det övningskörde jag hem. Det gick bra :D

**********

Idag fick vi tillbaka vårat svenskaförhör. På min stod det mycket bra och jag fick alla rätt. Sen läste vi i ett häfte till nationella proven. Ibbe var sjuk idag så vi hade ingen matte och ingen fysik så vi slutade tidigare. Imorgon har vi sovmorgon för vi har Ibbe på första lektionen. På kemin gjorde vi ett experiment, eller Lena visade. Det var coolt.
När jag kom hem sa mamma att Rosa, min ena mus, var död. Hon dog idag.
R.I.P Rosa♥


Coop forum cup

Det finns många fina bilder som är tagna av duktiga fotografer på Coop forum cup. Här är en bild, om ni vill se resten kan ni klicka på bilden som innehåller en länk till bilderna :D


Övningsköra=jätteroligt!

Jag har övningskört mycket varje dag.
I fredags fick vi tillbaka kemiprovet. Jag fick VG, man kunde bara få VG. Jag hade alla rätt.
Sen var det killträning. Efter den åkte mamma och jag till Heron city för vi skulle gå på bio. Vi skulle se Luftslottet som sprängdes. Sara var också där (min syster). Hon såg Det regnar köttbullar. Den tyckte inte hon var så bra. När vi skulle kolla på Luftslottet som sprängdes så kom Frida in i salongen också med hennes kompisar. De satt på samma rad som oss :D  Filmen var jättebra.

Igår åkte jag hemifrån klockan 8.00. Jag skulle spela en match med 99:orna klockan 10.00 i Vallentuna. Det blev 1-1.
Sen åkte vi hem och åt lunch och sen åkte jag iväg till nästa match. Det var en f94 match. Sara var inte med och spelade för hon är sjuk. Vi spelade mot Tungelsta och de hade glömt sina tröjir så de fick låna våra svarta tröjor med FBI märken fram. Vi vann med 8-0. Efter matchen stannade jag och pappa och kollade lite på herrjuniorerna och sen övningskörde vi. Sen hade jag träning med f01.

Idag har jag inte gjort något speciellt hittills, men snart ska jag åka iväg och spela match med killarna. Vi ska möta Sköndal, det är bortamatch. Hoppas det går bra!


16 år!! Övningsköra :D


Idag fyller jag och Jasse (min kompis) 16 år :D
Jag har övningkört och fått paket. Bloggen fyller även ett år.
Paketen jag fick på morgonen var: övningskör-skylt, datorväska, gitarr, plånbok, tofsar, scarf, örngott, påslakan (i flanell), läslampa och pennlampa.
I skolan hade vi jätteroligt. Frida underhållde ju lite genom att gå in i ett skåp och sen ramla ute xD
Efter skolan åkte jag och mamma ner till Brosjöns parkerning för att övningsköra. Det gick jättebra. När vi skulle därifrån var det en kille som nästan hade kört in i ett träd och som vi hjälpte loss. Han hade även en son.
Sen hämtade vi Sara och jag övningskörde lite till. Mormor, morfar, Karin, Thomas och Elin kom och firade mig på eftermiddagen. Från Karin, Thomas och Elin fick jag rosor och ett presentkort på Intersport. Av mormor och morfar fick jag ett spanskalexikon och engelska pengar som jag ska ha på min språkresa :D
Jag har övningskört jättemycket!
Det här var nog min bästa födelsedag någonsin.


Snart min födelsedag♥

I onsdags red jag inte Baldur och på kvällen hade jag en handbollsmatch. Vi förlorade.

I torsdags var det inget speciellt förutom handbollsträning.

I fredags var Ida hos oss. Först var jag på killträningen och sen var jag, mamma, Ida och Sara på Heron city. Först skulle vi kolla på bio, men den vi ville se gick inte så vi bowlade. Jag fick två strike och fyra spärrar :D Idag fyllde även Emma 15 år♥ Grattis :P

I lördags spelade först Sara en match. Sen spelade jag en match mot Värmdö. Vi vann med 4-0.

I söndags hade jag målvaktsträning och sen vanlig träning. Innan hade Sara en match.

I måndags var det inget speciellt. På kvällen tränade jag med 93:orna, damuniorerna och killarna.

Igår hade jag handbollsträning. Fysen var jättejobbig och nu har jag världens träningsvärk.

Idag hade vi skriftligt förhör på Elvis i skolan. Sen spelade jag, Emma och Linnea gitarr för Roffe som är musiklärare. Han vill se hur mycket man kan. Vi slutade innan lunch idag. Efter skolan var jag hos Baldur. Han var seg idag. Det märks att han är 29 år. Han snubblade mycket också. Jag han inte ens skritta ett varv på ridbanan så snubblade han ner på knäna. Sen när han skulle resa sig ramlade han med bakbenen så han satte sig i snövallen som är i kanten. Efter det skrittade jag bara en promenad med honom. Mamma var med också. Det var kul för Baldur tog mamma som sin ledare. Han följde efter henne var hon än gick. Om hon gick i en cirkel gick han efter, om hon stannade så stannade han ;) Det har även kommit en ny häst till stallet som heter Nökkvi. Nökkvi var jättefin. Nökkvi var grå och hade en grå fin man med färg av svart också. På kvällen idag har jag tränat med f94/95. Sen vilade jag en timme (jag skulle träna med damerna så Henke ville att jag skulle vila mellan). Sen behövde 93:orna en målvakt till matchen så jag hoppade in och stod. Sen stod jag med damerna.

Allergisk chock

Inget spännande har hänt de senast dagarna, jo förresten. Typ en sak eller två. Snart kommer det bli mer livat när alla träningar och matcher verkligen sätter igång^^

I söndags var jag bara hemma. Sara spelade en match, men de förlorade med 2-3.
På kvällen hade jag träning och en ny tjej testade på. Jag vet vem det är sen innan.

I måndags var det första dagen efter lovet. Dagen gick ändå okej. Vi fick veta betyget på religionsinlämningen på kvällen via datorn. VG fick jag. På kvällen hade jag killträning. Innan träningen när jag bytte om så slog jag i en krok med armbågen så den svullnade upp. Sen har jag haft ont i någon dag.

Igår startade handbollsträningarna.

Idag fick jag imorse en allergisk chock (jag vet fortfarande inte vad jag är allergisk mot). Så jag stannade hemma från skolan för pappa och jag skulle åka in. Jag tog först tabletter, men vi var tvungna att skaffa nya så därför åkte vi till vårdcentralen, pappa och jag. På vårdcentralen träffade jag Saga.
Jag åkte inte till Baldur idag.
Vi har även märkt att vi kanske har möss i väggarna här. De kommer säkert från komposten... Hoppas vi inte har möss i väggarna.

Kan du läsa detta? Jag kunde xD

Kan du lsäa dteta?
Braa 55% av floekt kan.

Jag kndue itne tro att jag fkaitkst kndue frsötå vad jag lstäe. Den fneoelmana kfraetn i mnänisnaks hjnräan kan, elnigt en undiöserknng i Cmabrigde Uinervtisy, lsäa oedrn i vlkien odnrig som hlset, det edna vkitgia är att den fsötra och stsia btkosaevn stetir på rtät palts. Rsteen kan vraa hluler om bluler och du kan ädnå lsäa det unta ngåra porlbem. Vrfaör vi kan det, är att hjnräan lsäer itne vrjae bostakv för sig, utna hlea odert som en hel. Hägtfit va? Och jag som altild ttort att svata rtät viart vitgkit!


Match

Idag var jag tvungen att gå upp tidigt för jag skulle kolla på när hon spelade en match. De vann med 3-1 tror jag mot Huddinge. Sen spelade jag en match mot Djurö-vindö. Vi vann med 4-0. Som vanligt var jag nära att göra mål. Sen efter den matchen var det p93 match. Jag stannade kvar för att kolla för några i mitt killag skulle spela. De spelade jättebra och vann med 5-1. Jag, Patricia och Vigdis satt i seketeriatet :D Vi hade jättekul. Sen under matchen var det en kille som fick bollen rakt mellan benen vid oss och han sa då: "aj, aj, aj... fyfan i helvete" eller något sådant xD
Efter matchen har jag varit hemma och pluggat spanska=boring -.-

Gott nytt år 2010!! ♥



Förlåt för att jag inte har uppdaterat på sistone, men jag har haft fullt upp och varit på landet. Vi har åkt massor av pulka. Sen har vi varit hos gammelfarmor igen. Då var det mamma, sara, mormor och jag. Mamma höll på och få en käpp i huvudet av en annan tant. Hon frågade vad vi gjorde där och vi sa att vi besökte Anna-Greta och hon sa då att det inte fanns någon som heter det där och då sa vi jo och pekade på henne och då sa hon att det trodde hon inte på xD
Sen när vi gick ifrån där så mötte vi Emma och Elin Björkmyr :) De har jag aldrig sett i Nynäshamn.
Jag har även åkt längdskidor för efter att jag varit hemma och hos doktorn (ska berätta snart) så åkte vi och köpte längdskidor och efter det åkte jag på träning. Jag har tränat lite eftersom vi har haft cup.
Jag var hos doktorn för jag skulle ta blodprov för att kolla vad jag är allergisk mot. När jag skulle rida Baldur onsdagen före nyår så skulle han skos först. Sen red jag barbacka för han var väldigt stressad, men han lugnade ner sig sen. Den här onsdagen red jag inte Baldur för att det var så otroligt kallt så Lena (hon som äger honom) sa att jag inte skulle komma :P
Innan jag åkte på cup så var jag på Disney on ice med mormor, Sara, Elin och Karin. Det var kul :D
Cup:
På innebandycupen hade vi superkul. Vi åkte buss dit och hem och även där mellan allt. Det var i Skövde. Vi hade två lag i f 94/95 gruppen. Vi bodde på hotell med jättefin utsikt. Hotellet låg nämligen på ett berg. Jag bodde i ett rum med Wickan (Frida), Bergis (Frida) och Nicole.
På cupen kom mitt lag tvåa och det andra laget etta. Alltså fick Tullinge guld och silver i f94/95 gruppen. Det var även ett f96 lag och två p95 lag. F96 laget åkte ut i semifinal och ena p95 laget åkte också ut i semifinal. Det andra p95 laget vann B final. På cupen badade vi en gång i ett äventyrsbad om var nyöppnat och sen  bowlade vi en gång.
För någon dag sen så var mamma, Sara och jag i Skärholmen. Vi handlade lite kläder ;)
Igår var jag och Emma och åkte skidor i Flottsbro. Vi hade jättekul. Vi fikade också och det var jättegott. Igår åkte vi även ut till landet och sov där över natten.
Idag åkte vi lite pulka och sen kollade vi på "Flickan som lekte med elden". Vi hade hyrt den för Sara har inte sett den.
Igår färgade även jag och Sara håret. Sara färgade brunt och jag skulle färga blont. Fast min blev inte så jätteblont så det syns knappt någon skillnad. Här kommer en bild på mig med färgat hår fast det syns inte så mycket för jag har flätor och det är mörkt, men jag hoppas att en bättre bild kommer:

Idag var jag också på killträning. Efter var det träningsmatch mellan några i mitt lag och tg(talanggrupp) 16. Det var även några 93:or i vårt lag. TG16 vann med 5-3. Fredrik stod i "vårt" mål. Jag kollade på matchen. Vi spelade väldigt bra.


RSS 2.0