Sverige (jag har inte tagit bilden)


En dikt från facebook. Fick den från Therese :)



Hon, kvinnan som gett dig livet.
Hon, som är så lätt att ta för givet.
Hon, som är där för dig vad som än händer och vad du än gör.
Hur elak du än är och hur mycket du än förstör.
Hon, som kommer följa dig genom livet, tills du växer upp och blir stor,
Jag pratar förstås om alls våran kära mor.
Livet utan henne skulle aldrig bli det samma,
jag skulle aldrig kunna klara mig utan min mamma.
Min mamma, har funnits där så länge jag kan minnas,
Och vore det inte för henne, skulle jag inte ens finnas.
Det finns så mycket man borde tacka henne för,
och visa sin uppskattning för allt hon gör.


Ösregn

Nu kom regnet som hårda och tunga vattendroppar!
Det är så mycket så att det regnar över i stuprännorna^^


Åska

Jag gissade att det skulle bli åska idag för det har varit så kvavt och varmt m.m.
Stackars Dicken. Han sprang nästan nyss in i duschen för han är livrädd för åska och allt mullrande.
Fast jag tycker att det är skönt när det åskar för efteråt så har luften rensats.
Just nu är teven på högsta volym xD


Började klockan tolv :D

Idag började vi ju klockan tolv. Jag vaknade tio, gick på toa och halvsov till elva. Sen åt jag lunch. När Emma och jag kom till skolan så FÖRSÖKTE Sara och Frida lura oss att vi ändå hade haft so. Men vi gick inte på det :P Dessutom hade Emma sett Sara när hon gick ut med hundarna.
Vi fick tillbaka nationella proven i engelska. Jag fick vg.
Även fast den här dagen var kort så var den seg!
På eftermiddagen hade jag träningen med killarna. Vi har bytt till torsdagar nu istället för fredagar. Vi tog någon annans tid, typ hj, eftersom de typ inte ska träna längre.


Allergikrig


Helgen + sjukhus

I fredags kväll var Ida här.
I lördags var Ida här igen. Hon var med oss på söndagen med. På lördagen åkte mamma, jag och Ida först till Skärholmen. Där gick vi lite och sen så tog vi tunnelbanan till Solna. Där gick vi lite i det centrumet. Sen kollade vi på Saras innebandyfinal. De mötte Älvsjö och förlorade i sudden death. Det blev 3-3 på den riktiga matchtiden. De fick alltså silver. Elin Roos fick matchens lirare. Saras kompisar kollade också. Två stycken, Johanna och Natta. Ida, jag och mamma åkte till Skärholmen igen för att sen ta bilen hem. Men innan det så gick vi lite där igen. I Skärholmen i helgen var det reor m.m. Vi spelade på ett chokladhjul och mamma vann två chokladkakor (marabou). Man fick fyra nummer för ett kvitto om man hade handlat för mer än 100 kr.

**********

I söndags hade jag final med f93. Vi mötte Kungsängen. Vi spelade inte så jättebra och förlorade med 1-3. En irriterande sak var att det var trägolv och det är svårt att spela på. Jag satt reservmålvakt.
Mickis belv matcherns lirare. Josso blev säsongens schysstaste spelare.
På kvällen tränade jag. Det gick inte så bra.

*********

I måndags var jag på Ersta sjukhus med mamma. Vi skulle kolla vad jag är allergisk mot. Jag fick även kolla om jag hade astma, men hon sa inget om det. Först fick jag blåsa i en sak med ett moln på. Det var jättesvårt. Jag fattade först ingenting, men sista chansen jag fick klarade jag det. Men på slutet kunde jag inte pysa ut luften längre för jag började skratta. Jag fick även blåsa i en annan sak som var svår. Sen gjorde hon ett pricktest på mig och det visade ingenting. Sen gick ajg till nästa läkare. Hon kollade mina lungor. Sen gick jag till en annan korridor för att ta blodprov. Hon som tog blodproven på mig var jättesnäll.
Mamma och jag åt lunch på Grekiska kolgrillsbaren i Tumba. Sen åkte jag till skolan. Vi hade estetdag och hade haft bild på morgonen (jag var ju inte med) och musik på eftermiddagen. Jag gjorde ett läxförhör och sen spelade vi synth. Det var ganska långtråkigt.
På kvällen var jag på öppet hus på Tullinge gymnasium. Jag ska kanske gå en prova på dag där sen med Sara Vidzém.

********

Igår var det föräldramatch på handbollen. Mamma kunde inte vara med för hon jobbade. Synd för hon ville vara med... Men pappa var med :D Cissi och jag turades om att stå i mål för föräldrar och oss. Hon började stå hos föräldrarna. Sen stod jag. Vi vann (alltså mitt lag, inte föräldrarna). Vi vann med ganska mycket. Men vi hade roligt!

********

Idag var vi tvungna att ha gjort klart huset på bilden, mne eftersom jag inte var i skolan i måndags på bilden så blev jag inte klar så jag ska göra hemma. Vi fick tillbaka musiktestet. Jag fick 60 och jag hade inte gjort lyssningsdelen.
Imorgon är Mats sjuk (han var sjuk idag med) så vi har ingen so och spanskan är jag typ klar med. Det sista ska jag göra hemma (spanskainlämning) så vi får en LÅNG sovmorgon :D Vi börjar 12.00 xD


Bärglass

Jag hittade det här receptet på den här sidan http://web4health.info/sv/answers/life-food-icecream-eating.htm.
Den tyckte jag verkade god. Jag vet inte hur jag kom dit. Skulle söka på något med vatten och sen såg jag ordet glass xD

Recept:
Blanda frysta, lätt tinade bananer, ett paket djupfrysta bär och mjölk i en food processor. Sätt på högsta styrka och du har snart en fluffig och läcker bärglass som duger att bjuda gäster på. Denna glass är godast nylagad.


Borttappad hjälm -.-

Idag har det inte hänt något speciellt förutom att vi inte behövde ha sista lektionen och sen att Emma tappade bort min moppehjälm. Hon glömde den i idrottshallen, vi får se på måndag om idrottslärarna har tagit hand om den. För den var inte i idrottshallen när vi kollade där efter skolan. Emma lånar nämligen den hjälmen av mig xp

Igelstaviken

Igår i skolan var det typ en miljödag. Vi skulle städa lite och sen diskutera vad man kunde förbättra på miljön på skolan.
Vi slutade innan lunch för vi hade ingen bild och efter skolan vid klockan ett åkte jag och Emma till Igelstavikens gymnasium för att kolla lite. Emma hade pratat med dem innan och vi fick en rundtur. Sen pratade vi lite med deras syv.
På kvällen tränade jag med f94/95 och dj. Det gick bra :)
 
********

Idag hade vi nationella i matte del C. Det gick väl ganska bra tror jag men nu senare på dagen så kom jag på ett slarvfel som jag hade gjort. Jag råkade skriva 1.6 istället för 1.06!
Sen på svenskan fick vi tillbaka nationella resultat i svenska. Jag fick vg+. Jag funderar på att kanske göra om muntliga delen för det var den som förstörde allt. Jag fick mvg på både läsförståelsen och uppsatsen.
Jag fick mvg på min "bokrecension".


Kladdkaka

Nyss bakade jag en kladdkaka. Den blev jättegod! :D


Slutade tidigare



Idag fick vi sluta tidigare. Linda, som är vår hem- och konsumentkunskapslärare, är sjuk så vi hade so sista. Vi hade då helklass. Fast för att inte ha övertid på so den här veckan så fick vi sluta halv ett :D 
Hemma har jag typ bara suttit och pluggat :( 


Aj! Det är hemskt. Stackars Eddie Gustafsson, om ni inte vet så kolla här:


Vi är i final :D + döma

Igår dömde jag i Girlpower. Det gick bra tycker jag :P Jag dömde med både Jossan, Hampus och Viktor. Jag tjänade 550 kr xD
Mitt på dagen åkte jag iväg för att spela en semifinal mot Högdalen i Sköndalshallen. Vi vann med 5-1. Sara Larsson stod i mål. Så nu är vi i final i Mitt i cupen.
Efter åkte jag tillbaka och dömde några matcher till.

*********

Idag hade jag, Emma Elfström, Sara Vidzém och Sebbe Sahlén nationella muntliga i matte. Det gick väl sådär. Ibbe ändrade sig hela tiden så man blev förvirrad :S
Sen har det inte hänt något speciellt i skolan. Jo förresten, vi hade håltimme istället för idrott för vår idrottslärare var sjuk.
På kvällen idag tränade jag med f93. Vi hade extra lång träning idag. Efter det åkte jag hem för att plugga. Jättetråkigt att plugga, men jag börjar känna mig "klar" om man räknar med att det är so.
Jag hoppade över killträningen för att jag var tvungen att plugga :(


Elin Eriksson som tecknad - Du blev jättefin!


Girlpower


Idag har jag varit i Tullingehallen på Girlpower cup. Vi (f01) förlorade alla matcher, men alla kämpade på bra! Alla var superduktiga :D Jag är så stolt över småtjejerna.
Matchens kämpe alla matcher blev (varsin match alltså): Jossan, Jolin, Maja och Alma.
Vi var även nära att vinna några av matcherna. Maja stod i mål alla matcher förutom sista. Då stod Carro. En match ledde vi t.o.m. med ett mål :P
Imorgon är det f99/00 som ska spela. Då ska jag vara där och döma tillsammans med Jossan, Hampus och Viktor.


Nationella proven i matematik

Idag hade vi på morgonen nationella proven i matematik. Del B1 och B2. Det gick väl ganska bra tror jag. Fast sista uppgiften på del B2 var jättesvår. Jag satt med den typ en timmer. Men sen kom jag på hur jag kunde räkna, alltså efter typ en halvtimme. Del B1 gick jättesnabbt.
Efter skolan åkte jag och mamma till Skärholmen. Vi skulle handla en present till Sara. Min syster. Hon fyller nämligen 14 år snart. Den andra maj fyller hon :D
Innan vi åkte därifrån så åt jag en glass. Mums. Jag älsar glass xD
Sen åkte jag till min träning. Först tränade jag med p94 och sen nästan hela p93´s träning. Det gick väl ganska bra idag, fast jag var ganska trött i kroppen och hade träningsvärk överallt sen fysen från handbollen igår. Jag hade nämligen inte gjort någon fys på ett tag (lov m.m.) och därför fick jag jättemycket träningsvärk!
Efter träningarna var det ett möte med andra ledare (som ska vara med och ordna girlpower). Vi ska nämligen har Girlpower i helgen. Imorgon ska mitt lag, f01/02, vara med och spela. Och på söndag ska jag döma matcher. Den dagen (söndag) är det f99/00 som kör. Det kommer bli jätteroligt i helgen :P

Örebro, dans och hemstudiedag

I helgen var jag i Örebro på en innebandycup med p94. Vi förlorade alla matcher, men oftast bara med något mål. Vi hade i alla fall jätteroligt :D På söndagen var den bilen som jag åkte hem med kvar och kollade på några matcher. På söndagen badade vi i Gustavsviksbadet. Det var ett äventyrsbad.
En dag när vi skulle tillbaka till skolan så åkte vi vilse xD Vigdis trodde hon kunde lite på sina fyra "gps:er". Fredrik tyckte känna igen sig överallt, men när vi kom dit så sa han bara: "Nu är vi helt lost". Vi hade jättekul på vår sightseeing!
**********

I måndags var det skola igen och vi fick tillbaka matteprovet del B. Jag fick 19,5/20...
I onsdags var jag inte hod Baldur för jag var på en dans senare på kvällen. Det var en sak som Botkyrka kommun hade ordnat. Skolorna som var med var: Broängsskolan, Storvreten, Trädgårdsstadskolan, Björkhagaskolan, Falkbergsskolan och Tunaskolan. Vi dansade foxstrot, vals och bugg. Det var också en buggtävling som ett par från Storvreten vann. Jag dansade med en kille två danser på kvällen. Annars dansade jag mest med Frida eller Sara. Vi var i Folkets hus i Hallunda.

********

Idag är jag hemma för vi har hemstudiedag :D
Sen idag ska jag på handbollsträning och nu har man äntligen börjat kunna åka moppe så jag ska ta moppen dit :P




Elin Eriksson, kommer du ihåg?


Äventyr



Idag har jag varit med Nicole. Först gick vi runt lite i Tumba centrum. Sen tog vi bussen till Skärholmen. Där gick vi runt ett tag. Nicole handlade några saker. Sen tog vi bussen till Heron city. Där var vi inne i någon affär och sen bowlade vi :D Jag vann på bowlingen, men det var jämt. Nicole fick två strikes och jag fick två strikes. Men min ena strike försvann för systemet stannade. Den första spelaren (jag) var tvungen att kasta en gång till så att den gick igång igen och som ni då förstår så försvann min strike! Efter bowlingen var vi kvar där ett tag tills hennes pappa hämtade oss.

Påsklov!!

Förlåt för jättedålig uppdatering, men först var jag på landet och sen har det inte blivit av. Låt mig berätta:
I förra helgen hade jag tre matcher. Två innebandymatcher och en handbollsmatch. På lördagen hade jag en innebandymatch med damer utveckling. Vi mötte Högdalen. Vi förlorade. En boll som jag släppte in var mitt fel, men vi förlorade inte på grund av den. På eftermiddagen hade jag träning med f01. Jag höll i träningen för Helena höll i ett föräldramöte. Det gick bra och alla var jätteduktiga. På söndagen hade jag först en handbollsmatch. Vi förlorade, men bara på grund av att vi nästan alltid har svackor i mitten av matchen. Annars spelade vi grymt bra. Vi mötte Tyresö. Sen hade jag en killinnebandymatch. Vi mötte Skogås och det blev 4-4, men en boll som jag släppte in var mitt fel. Det här var verkligen en oturshelg för mig.
På den vanliga veckan i skolan hade vi kemiprov och jag gjorde klart matteprovet. Vi fick tillbaka spanskaprovet, hem- och konsumentkunskapsinlämningen och religioninlämningen. Vi fick också tillbaka kemiprovet. På kemiprovet fick jag typ mvg. Jag fick alla rätt. På hkk inlämningen fick jag mvg -, hon tyckte att jag hade skrivit bra men att jag skulle dra lite mer slutsatser. På spanskaprovet fick jag mvg. Jag fick 90,5/91. Alltså ett halvt fel! Det felet berodde på att jag översatte ett ord i läsförståelsen fel. Jag skrev klänning istället för kjol xD Men det var i alla fall en bra gissning från min sida. På religionen fick jag och Frida typ mvg. Vi hade gjort ett jättebra arbete och han frågade bara en sak; vad betyder visualisering, men vi visste inte. Vi hade inte tänkt på att kolla upp det. Vi skrev det för att hon vi intervjuade hade sagt det. Vi kollade även på film i veckan.
På måndagen efter skolan åkte jag och Sara bussen till landet. Vi sov där och tog bussen till skolan dagen därpå. Mamma var ute alla dagarna vi var där. Efter skolan på tisdagen åkte jag bissen ut till landet igen. Sara kom med en senare buss. På morgonen åkte vi buss till skolan igen. Det var jätteskönt att vara på landet.
På onsdagen var jag hos Baldur. Mamma och Ida följde med.
På torsdagen var det första april. Då var det även sista dagen i skolan innan påsklovet. Jag lurade mamma, Sara, pappa och mormor. Till mamma och Sara sa jag att jag hade fått g på ett kemiprovet och inte mvg. Till mormor sa jag att jag skulle komma ut till landet. Till pappa sa jag att mamma inte skulle jobba natt (fast hon skulle det) och att han skulle möta henne på kvällen. Det var roligt. Efter skolan var det skönt för då var det påsklov.
I den helgen som var nyss så var det påskcupen på söndagen och på måndagen. Sara var med. Deras lag kom trea.
Från i måndags kväll och tills idag vid klockan tre så var Ida här. Igår pysslade vi först på dagen och på kvällen var vi på bio. Vi kollade på Klara. Den var bra. På måndagen och på tisdagen har jag även varit och tränat med killarna. Vi hade extra träning inför cupen som jag ska vara på i helgen. På kvällen igår lekte vi saftleken. Jag orkar inte berätta hur den går till, men den är rolig och materialet som ingår är en hatt, tärningar och saft. Om ni vill veta hur den går till så kommentera! :D
Idag var jag, Sara, Ida och mamma i Skärholmen. Vi handlade ganska många kläder. Jag handlade många linnen^^
På kvällen har jag bara pluggat so. Tråkigt att man måste göra sådant på ett påsklov -.-

--------

En sak som hände söndagen den 28/3 var att Cookie dog. R.I.P Cookie♥♥
Så då är både Cookie och Creepy döda nu. Hon dog ca två veckor innan Cookie. R.I.P båda två♥♥♥♥


RSS 2.0